Hvis man snur kalendersidene tilbake til slutten av oktober i fjor, og ser på hvordan New York Rangers presterte i National Hockey League (NHL) da, er det vanskelig å tro at laget nå står overfor sin første Stanley Cup-finale på 20 år.

Byggearbeid i Madison Square Garden førte til at New York Rangers spilte sine ni første kamper denne sesongen på bortebane. Det gjorde jobben vanskelig for lagets nye trener, Alain Vigneault, som ville transformere Rangers fra et defensivt til et offensivt lag.

Det endte med tap i seks av kampene.

Snudde mot Detroit

Mats Zuccarello slet også. 26-åringen fra Hasle i Oslo gjorde null poeng på sine sju første kamper og ble vraket til sesongens åttende kamp. Da han kom tilbake i laget, til kamp nummer ni, løsnet det for både Zuccarello og Rangers.

Nordmannen scoret et av målene i seieren mot Detroit 26. oktober, som ble den første i lagets rekke med fire seirer på fem kamper. Selv produserte Zuccarello 59 poeng på sine 70 siste kamper i grunnserien og var med det beste poengplukker i laget.

Broadwaylaget endte grunnserien med 45 seirer og 31 tap på 82 kamper, og ble nummer to i Metropolitan Division og nummer fem i NHLs østre avdeling.

Så hva skjedde egentlig med New York Rangers?

Det spørsmålet fikk Mats Zuccarello under et intervju med NHL Network dagen før den første Stanley Cup-finalen mot Los Angeles Kings.

- Jeg vet ikke hva som var vendepunktet. Vi spilte mange bortekamper, uten at det er en unnskyldning. Vi hadde ny trener og nye spillere. Vi leverte noen gode kamper også, og mot gode lag, men pucken ville ikke i mål. Man går igjennom perioder i løpet av sesongen. Vi ble bedre kjent med hverandre etter hvert. Jeg vet ikke. Jeg kan ikke komme på en spesiell ting som gjorde at det snudde, svarte Zuccarello.

Fikk mye istid

Han ble også spurt om hvordan det snudde for ham selv. Zuccarello gikk altså fra å være poengløs i de sju første kampene til å bli lagets beste poengplukker.

- Hele laget hadde en vanskelig periode der. Pucken ville ikke i mål. Jeg hadde ikke noen spesiell prat med treneren. Han fortalte meg bare at jeg ikke fikk spille den kampen ... Da treneren lot meg spille igjen, ga han meg mye istid. Treneren snakker ikke så mye med oss, men han ga meg mye istid og da vil du betale ham tilbake med godt spill. Og så begynte pucken å gå inn.

Den beste rekken til New York Rangers denne sesongen har ikke inneholdt stjerner som Rick Nash eller Brad Richards, men faktisk vært Zuccarellos rekke med Derick Brassard og Benoit Pouliot.

- Jeg vet ikke hvorfor. Jeg tror alle gjør alt; jobber hjemover og spiller i forsvar. Brassard og Pouliot kan score mål. Jeg scorer ikke så mye, men jeg tror vi bare forsøker å ha det gøy. Vi snakker ikke noe særlig om hvordan vi skal spille, vi går bare utpå der og gjør vært beste. Jeg vet ikke. Det er vanskelig å si. Det har bare fungert, konstaterte Zuccarello.

Se hele intervjuet her:

HTML EMBED