Daniel Braaten ligger på andreplass på toppscorerlista i Frankrike, for Toulouse, laget som leder serien med fire poeng.

Mohammed Moa Abdellaoue har herjet både i Tippeligaen, Bundesliga og på landslaget så langt i sesongen.

Men hva skjedde med Skeids tredje supertalent, Daniel Fredheim Holm?

25-åringen ble kjent som Skeid-spiller på begynnelsen av 2000-tallet, dro så til Vålerenga, før han ble solgt til den hardtsatsende danske klubben Aalborg i fjor sommer.

Alt så ganske så rosenrødt ut.

Så gikk det galt. Og galt igjen.

Ute resten av året?
Forrige uke ble han nemlig operert for andre gang på bare et par måneder. Nå tusler han derfor rundt på krykker, og er tidligst tilbake på banen igjen i november-desember. Kanskje er han først tilbake i spill igjen på nyåret.

- Jeg er ganske lei av å være skadet, ja, sier Fredheim Holm til Nettavisen.

- Jeg opererte hofta da jeg var i Vålerenga. Den ble helt bra igjen. Så slet jeg med akillessenen da jeg kom til Aalborg, og opererte den i juni. Den ble også bra, men da skjedde det noe med den andre hofta. Jeg håper å kunne være tilbake i november-desember. Hvis ikke må jeg vente til nyåret, sier han oppgitt.

- Hvordan har det påvirket deg?

- Man blir deppa. Selvfølgelig blir man det.

Han står med sju kamper fra start og tre mål for Aalborg så langt.

Var bombesikker
Fredheim Holm har også spilt tre landskamper siden debuten mot Tyrkia i 2007, og spilte senest for halvannet år siden en snau time mot Ukraina. Landslagssjef Egil Drillo Olsen legger ikke skjul på at han håper å få muligheten til å kalle inn spissen til flere landskamper.

- Jeg hadde jo Daniel på G19-landslaget i 2003. Da var han et av de største talentene jeg hadde sett. Han hadde en enorm kapasitet, og jeg var rett og slett bombesikker på at han kom til å bli Norges nye spisstjerne, sier Drillo til Nettavisen.

- Derfor er det selvsagt veldig trist med alle skadene hans, men han hadde så mange kvaliteter at hvis han blir frisk igjen, så er det fremdeles tid til å komme tilbake igjen, sier Drillo.

Mohammed «Moa» Abdellaoue har nesten daglig kontakt med Aalborg-spilleren.

- Til tross for skadene så er humøret hans alltid på topp. Det aller viktigste nå er likevel at han får trent godt og får holde seg skadefri. Så vet vi alle hva slags fotballspiller han er, sier han.

- Han har kapasitet til å gjøre det stort. Jeg håper virkelig at han kommer seg på beina igjen, legger Daniel Braaten til.

Ikke misunnelig
Selv har Fredheim Holm latt seg imponere av sine to tidligere Skeid-kompiser.

- Om jeg er misunnelig? Nei, nei. Det er bare morsomt at de gjør det bra. De er to veldig gode fotballspillere.

- Blir du ekstra giret på å komme tilbake grunnet deres suksess?

- Egentlig ikke. De har sin karriere. Jeg har min.

Og selv om den karrieren har vært et langt skademareritt det siste året, har han langt ifra mistet troen på at han en dag kommer tilbake som den spilleren han var på sitt beste.

- Nei. Jeg har jo nesten ikke vært skadet tidligere i karrieren. Dette er selvfølgelig kjedelig, men det er bare å håpe at jeg hat fått min dose skader til langt ut i 30-åra nå, sier han humrende.