OSLO (Nettavisen): Lurer du på hva naboen fikk for huset eller leiligheten hun solgte? Nå blir det enklere enn noen gang å finne ut dette. En ny tjeneste fra det Amedia-eide selskapet Digitale Medier 1881 gir deg mulighet til å gå inn på et kart og klikke inn på boligsalg over hele landet. Databasen som ligger til grunn for tjenesten kommer fra underleverandøren Norkart.

Sjekk ditt nabolag på boligpriser.1881.no

Adressesøk og kart

Tjenesten viser salgsoverdragelser med verdi på fast eiendom og borettslag. Du kan søke på spesifikk adresse eller sted eller du kan navigere deg fram på et interaktivt kart. Det er også mulig å avgrense søket på periode. En egen hyperlenke bringer deg til salgshistorikk for boligen.

- Tanken bak tjenesten er at det skal bli lettere å orientere seg hva boliger er verdt og lettere for eksempel for de som skal selge å sette riktig pris på boligen. Det handler blant annet om mer makt til forbrukerne, sier administrerende direktør Asgeir Ohr i Digitale Medier 1881 til Nettavisen.

Han sier han har stor tro på at tjenesten vil bli hyppig brukt på portalen 1881.no. Ohr sier han ikke forventer negative reaksjoner på tjenesten, men sier de har hatt dialog med sine advokater og Forbrukerrådet underveis for ikke å trå feil.

Planlegger flere vertikaler

- Boligpris er noe de fleste er opptatt av, og denne vertikalen anses som et første steg i serien nytt innhold som planlegges lansert for å berike 1881's tjenester, sier han - uten at han vil røpe hva som kommer.

Boligprisindeksen til Statistisk Sentralbyrå har vist en jevn stigning, særlig i Oslo og Bergen. Der kan de rapportere om over 10 prosent vekst fra 2. kvartal 2014 til 2. kvartal 2015.

For landet under ett har veksten i samme periode vært på 6,6 prosent.

Mediehuset Nettavisen eies med en halvpart av Amedia utvikling AS, et heleid datterdatterskap av Amedia AS.