Gå til sidens hovedinnhold

- Hva symboliserer dette?

Per-Mathias Høgmo tok fram sprettball på pressekonferansen søndag.

Med en grønn sprettball viste Per-Mathias Høgmo hvordan han ønsker at landslaget skal komme seg ovenpå igjen etter fredagens brutale bakkekontakt i Slovenia.

– Det her, hva symboliserer det, spurte han under pressekonferansen søndag, tok fram ballen og spratt den i bordet foran seg. Han måtte svare selv.

– Det eneste som er sikkert som fotballspiller og -trener er at du opplever å «touche» nedpå. Da handler det om å gå opp igjen. Om det gjelder en kamp eller en periode så gir det en mental styrke å greie det. Vi må la oss trigge og inspirere til å yte, sa han.

– Svaret er at vi har et langsiktig mål, og på den veien kommer det til å gå litt opp og ned, men målet ligger der framme.

Med norsk seier i Slovenia ville tirsdagens kamp på Ullevaal vært en ren finale mot Island om plass i toeromspillet. I stedet inviterer Høgmo publikum til å overvære første spadestikk i arbeidet med å bygge et lag som skal prestere i neste kvalifisering.

Ullevaal har vært en byggeplass hele året, men arenaen er nå nesten ferdig. Det samme kan ikke sies om laget Høgmo er i ferd med å bygge.

Nye virkemidler
– Vi har et prosjekt som vi har tro på, og som vi ønsker å utvikle. Det kommer til å ta tid, og det tror jeg alle ser som følger dette tett. Endringene jeg ønsker å gjøre trenger både kamper og treninger før de sitter.

Høgmo har hentet idrettspsykolog Anne Marthe Pensgård inn for å være til rådighet for landslagsspillerne, og han åpner også for å ta i bruk teknologisk hjelp for å bidra til å utvikle spillerne.

– På Carrington (Manchester Uniteds treningsanlegg) har de blant annet teknologiske apparater for reaksjonstrening, og det finnes ulike TV-spill som kan øve opp konsentrasjon og hurtighet. Det er spennende å bruke mye av den nye teknologien som de unge er vokst opp med, og Anne Marthe er helt i front i verden i det hun driver med, sier han.

Sprettballeffekt
Selv om han varsler at prosjektet vil ta tid, har Høgmo tro på at sprettballeffekten kan merkes allerede mot Island.

– Det var mange gode tendenser i kampen mot Slovenia. Vi kan bli litt mer direkte, og defensivt er det snakk om små justeringer, sa han.

Island er veldig nær toeromspill og kan feire sin største dag som fotballnasjon tirsdag.

– Vi ønsker ikke å ødelegge for Island, men vi ønsker å vinne fotballkampen. Det er inngangen, sier Høgmo. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken