Norsk Tippings Lotto-spill klinker noen ganger til med førstepremier på flere titalls millioner kroner. Dette blir imidlertid bare blåbær mot kveldens pott i det pan-europeiske Eurolotto, eller Euro Millions som det heter på engelsk.

Etter at ingen vant torsdag er førstepremiepotten på 185 millioner Euro, eller 1,43 milliarder kroner etter dagens kurs. Det er tidenes største lottopremie i Europa.

Ifølge BBC går europeerne av hengslene for å være med i kveldens trekning. Utsalgssteder melder om salg på 1000 kuponger i minuttet. Frem mot trekning fredag kveld klokken 22 norsk tid er det forventet et salg på mer enn tre millioner kuponger i timen. Se BBCs TV-innslag her.

Lotteriets maksimumstak på førstepremien på nettopp 185 millioner Euro ble nådd tidligere i uken. Det betyr at salget i dag øker premiebeløpene nedover resultatlisten. Det kan bli mange millionærer i dag med andre ord.

- Vi oppfordrer potensielle spillere til å kjøpe kuponger så raskt som mulig, sier en talsmann for lotteriet til The Mirror.

Nordmenn kan spille
Euro Millions er et samarbeidsprosjekt mellom de ni europeiske landene Østerrike, Belgia, Frankrike, Irland, Luxemburg, Portugal, Spania, Sveits og Storbritannia.

NA24 testet bookingsystemet i morgentimene fredag. Nettsidene gikk mistenkelig tregt og det er åpenbart en risiko for sammenbrudd i løpet av dagen.

Overgår Superenalotto og El Gordo
Tidligere lottorekorder i Europa er satt av italienske Super Enalotto og spanske El Gordo.

22. august 2009 vant en heldig alenevinner 147,8 millioner Euro i Super Enalotto.

Den hittil største alenevinneren i Euro Millions var en brite som 8. oktober 2010 innkasserte 113 millioner Euro (872 millioner kroner).

Lar du deg friste til å spille Euro Millions bør du få med deg oddsen for å vinne. Den er én til 116 millioner. Med andre ord: Kjøper du 116 millioner rekker for totalt 4,4 milliarder kroner er du sikker på å vinne førstepremien (en rekke koster cirka 38,34 kroner justert for valutakurs).

Har du vinnerlykke? Spill Lotto og Viking Lotto på Nettavisen!