Gå til sidens hovedinnhold

Hvem er kjappest i replikken?

Én mener å ha sett en UFO. En annen vil stoppe pakistanske innvandrere med et grensegjerde mot Mexico. I natt avgjøres nominasjonskampen i Iowa.

I natt blir det avgjort hvem som kaprer Iowa, og dermed får et forsprang i kampen om å bli presidentkandidat. På demokratisk side ligger Barack Obama side om side med Hillary Clinton. Mike Huckabee kan overraske hos Republikanerne.

De siste meningsmålingene tyder at Obama er i medvind. Clinton står tradisjonelt svakt i stater som Iowa, og vil dra store fordeler dersom hun klarer å holde Obama bak seg.

Nettavisen følger nominasjonsdramaet utover kvelden og natten.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

204284

Men hvem er kjappest i replikken?

Her er noen av gullkornene så langt i den jevne nominasjonskampen. Flere er garantert på vei.

«Jeg ønsker ikke å bli invitert til familiens jaktlag».Barack Obama om sitt fjerne slektskap til USAs visepresident Dick Cheney. Visepresidenten var uheldig og skjøt en kompis under en fuglejakt i 2006.

«Vi må ha en umiddelbar, veldig robust overvåking av grensen vår, og spesielt for å forsikre oss om at det ikke er noen uvanlig aktivitet med pakistanere som kommer inn i landet vårt.»Mike Huckabee argumenterer for et grensegjerde mellom USA og Mexico.

«Takk for spørsmålet, din vesle tosk».John McCain svarer en skoleelev som stilte spørsmål om McCain var for gammel til å bli president.

«Når du heter Barack Obama er du alltid en utfordrer», Barack Obama.

Artikkelen fortsetter under bildet:

«Dersom jeg skulle følge den samme linjen kommer vi til å trenge langt flere stoler rundt regjeringsbordet».Mitt Romney. Spøken kom etter at Rudy Giuliani sa at han vurderte å la kona være til stede på regjeringsmøter. Romney tilhører mormonerne, som er kjent for å tillate flerkoneri.

«Det var et uidentifisert flygende objekt, OK? Jeg så noe. Det var ikke identifisert.»Dennis Kucinich innrømmer å ha sett en UFO.

«PETA (dyrebeskyttelsen, red.anm.) er ikke glad for at hunden min liker frisk luft»Mitt Romney. Kommentaren kom etter det ble avslørt at han bandt hundeburet med familiens irske setter fast på taket av bilen før en 12 timer lang biltur.

«Spørsmålet er, vi står overfor en rekke faremomenter i verden og, for å bruke herremannens ord, vi står overfor mange onde menn. Og hva er det er i min bakgrunn som gjør meg i stand til å takle onde og dårlig menn?»Hillary Clinton. Spøken kom etter et spørsmål om Clinton var kvalifisert til å ta tak i statsledere fra land som Iran og Nord-Korea.

«Jeg skjønte aldri den kommentaren. Poenget var jo å inhalere. Det var hele poenget. »Barack Obama kommenterer Bill Clintons famøse innrømmelse av å ha prøvd marijuana, men uten å inhalere. Obama har sagt åpent at han har eksperimentert både med marijuana og kokain.

«Nå min venner, jeg var ikke der. Jeg er sikker på at det var et kulturelt og farmasøytisk arrangement. Jeg var opptatt da det skjedde».John McCain, som svarer på Hillary Clintons planer om å støtte et Woodstock-museum. McCain satt som krigsfange i Vietnam da den legendariske rockefesten gikk av stabelen i 1969.

Les flere sitater fra USAs valgkamp her.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken