Gå til sidens hovedinnhold

- Hvis noen snapper Gerrards trøye før meg, får de et problem

Englands sterkeste fotballspiller digger Liverpool.

Storvokste Adebayo Akinfewa er et godt eksempel på det de i England kaller for en «journeyman». Muskelbunten har spilt for hele 14 klubber.

Akinfewa er kanskje mest kjent for å bli omtalt som engelsk fotballs sterkeste spiller og den over 100 kilo tunge kraftspissen har kallenavnet «The Beast».

32-åringen, som har vært innom klubber som Swansea, Millawall, Gilligham og Northampton, spiller i dag for den ikoniske klubben AFC Wimbledon.

Mandag møter han og lagkompisene Liverpool i FA-cupen. Akinfewa håper å bruke sin styrke til å sende sitt eget favorittlag ut av turneringen.

Wimbledon-profilen sier følgende til Sky Sports.

- Jeg danset av glede da jeg så trekningen. Jeg er Liverpool-fan og har tre drømmer: Den første er å spille for dem, den andre er å spille mot dem og den tredje er å score mot dem. Nå har jeg muligheten til å oppleve to av tre.

- Jeg har scoret ni mål så langt denne sesongen og håper nummer ti kommer mot Liverpool. Det hadde vært noe å mimre om, etter at karrieren min er over. Og ja, jeg kommer til å feire målet. Jeg har forberedt en liten dans.

For Akinfewa blir mandagens ekstra spesiell fordi Steven Gerrard nettopp har annonsert at han vil forlate den røde klubben etter sesongslutt.

Wimbledon-spissen håper å sikre seg legendens trøye.

- Jeg har sagt til gutta på laget at om noen prøver å snappe opp den trøyen før meg, så har de et problem. Gerrard er idoelt mitt. Jeg har alltid sett opp til ham og vil alltid gjøre det. Jeg håper han spiller kampen, sier kraftpluggen.

32-åringen er dog litt bekymret for at han skal skade idolet.

- Om jeg skulle være så uheldig å slå borti ham, vil jeg bli litt lei meg. Om det skjer, skal jeg gi ham en klem. Men vi må nesten gå inn i denne kampen med samme innstilling som ellers. Selv om det blir vanskelig å vinne, kommer vi i vhert fall til å gjøre et reelt forsøk på det, forteller Akinfewa.

Kommentarer til denne saken