- Vi leter nå med helikopter, biler og søkepatruljer til fots, sier kommissarie Mikael Lundkvist ved länskriminaljouren i Dalarna til Nettavisen søndag morgen.

Han forteller at Dalarna-polisen fikk melding om den mystiske forsvinningen klokken 16.54 lørdag.

Syklet hjemover
Engla Höglund forsvant da hun for første gang skulle sykle hjem alene. Hun hadde lekt med venner lørdag ettermiddag og skulle sykle hjem den fem kilometer lange strekningen fra Stjärnsund til Björktjarn (se kart nederst i artikkelen).

- Engla var på vei hjem fra fotballbanen ved Stjärnsund i Hedemora da hun på mistenkelig vis forsvant og politiet i hele Sverige er varslet, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Siden det var første gang Engla skulle sykle hjem alene var moren flere ganger i kontakt med henne via mobiltelefonen. Da moren snakket med henne for siste gang var Engla allerede kommet et godt stykke på veien hjem. Men når hun ikke hadde kommet hjem en halvtime senere, og heller ikke svarte på mobiltelefonen, slo moren alarm.

Funn
Englas sykkel ble funnet i skogkanten kun 500 meter fra hjemmet.

Ifølge vitner skal det ha stått en bil parkert i nærheten av stedet der sykkelen ble funnet. Politiet var raskt på stedet der de startet søk med politihunder. Dette søket var imidertid resultatløst, skriver Dalarnas Tidningar.

I tillegg til svensk politi deltar en stor gruppe frivillige og en tropp fra Heimevernet i søndagens storstilte leteaksjon. Natt til søndag har et politihelikopter med varmekamera søkt over et stort område uten resultat.

HTML EMBED