Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan blir man 123 år gammel?

Carmelo Flores Laura skal angivelig ha vært 24 år gammel da første verdenskrig brøt ut.

Den bolivianske gjeteren Carmelo Flores Laura skal være den eldste personen i hele verden.

Laura ble angivelig født i 1890, og fylte dermed 123 år i forrige måned, ifølge det bolivianske folkeregisteret, melder nyhetsbyrået AP.

Laura skal være ved god helse, og bruker verken stokk eller briller. Han har tre barn, 16 barnebarn og 39 oldebarn. Dersom den høye alderen hans stemmer, var bolivianeren 24 år gammel da første verdenskrig brøt ut i 1914.

Lange gåturer
Men hva er oppskriften til et langt liv? Ifølge Laura er oppskriften lange gåturer hver dag, i tillegg til at man holder seg unna pasta og sukker.

- Jeg har aldri vært lat. Kona mi og jeg har alltid delt på matlagingen, sier han i et intervju med den bolivianske TV-kanalen Rede Uno TV, ifølge Daily Mail.

- Vi spiste bare det som vokste vilt, sier han.

- Jeg går fortsatt lange turer hver dag, legger han til.

Guiness Rekordbok
Den franske kvinnen Jeanne Calment er den personen som er registrert med høyest levealder. Hun døde i 1997 i en alder av 122 år.

På nåværende tidspunkt er det japaneren Misao Okawa (115) som innehar tittelen som verdens eldste nålevende person. Dersom Laura skal overta tittelen, må han dokumentere sin høye alder overfor Guiness Rekordbok.

Det fantes ikke fødselsattester i Bolivia på den tiden da Laura angivelig ble født. Men det finnes en dåpsattest fra 1890 som anses for å være autentisk.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken