Sir Alex Ferguson tror Phil Jones kan bli Manchester Uniteds beste spiller gjennom tidene.

Det hevdet i hvert fall manageren etter at han sikret sitt 16. seriegull som sjef for Manchester United.

- Du så Jones i kveld. Sånn som han ser ut kan han komme til å bli klubbens beste spiller noensinne, var Ferguson ubeskjedne beskrivelse til Sky Sports etter kampen.

Skotten hentet Jones til United i 2011 fra Blackburn. På Old Trafford har imidlertid 21-åringen slitt mye med skader, men har likevel fått vist noe av det som bor i ham.

Alsaker: - Må ta det på alvor
Det mener også TV 2-kommentator Øyvind Alsaker, som mener 21-åringen har et stort potensial.

- Siden det er Ferguson som sier det, så må man ta det på alvor. Han har en enorm evne til å identifisere potensial, sier Alsaker til Nettavisen.

- Jones er veldig ung og har vært en del skadet siden han kom til United. Han har en del egenskaper som er veldig spennende. Han har fysiske egenskaper, og en herlig innstilling. Han har teften. Men jeg tror nok de fleste tenker at han er en ryddegutt i stedet for en fintspillende type, forteller Alsaker.

TV 2-kommentatoren er spent på se om Jones snart får en fast posisjon i førsteelleveren til United.

- Jeg tror han kan bli meget god både som midtbanekriger og som forsvarskjempe – det er det ingen tvil om. Det som blir spennende er etter hvert å se om han snart blir dyrket i en posisjon. Hvis man ser på de mer allsidige spillerne som har vært i United; John O’Shea og Phil Neville til dels, så var det jo sånn at de spilte høyreback når det var nødvendig, venstreback når det var nødvendig og så kanskje midtbane om det var nødvending. Men de slo aldri helt til, de måtte liksom videre.

- Samtidig så tror jeg at hvis han nå skulle innfri de forventningene Ferguson har, så vil han legge beslag på en plass. Det vil komme naturlig når han er god nok. Poenget med Neville og O’Shea var at de ikke var gode nok. Jeg tenker at hvis han fortsetter utviklingen og blir den klassespilleren Ferguson tror han kan bli, vil han bite seg fast i en rolle, sier Alsaker.

Wikestad: - Rutine som en 30-åring
Alsakers kollega Kasper Wikestad, er usikker på om Jones kan bli den legenden Ferguson spår ham til å bli.

- Det kan høres ut som han er feilsitert med tanke på hva slags spillere som har vært i klubben tidligere – Bobby Charlton, George Best, Eric Cantona og så videre. Jeg tror han aldri kommer helt opp dit, men at han kan bli like viktig for klubben som det Rio Ferdinand har vært, det er ikke usannsynlig, sier Wikestad til Nettavisen.

- Ferguson er flink til å skryte spillerne sine veldig opp til riktige tider. Han er ekstremt dyktig på det der. Når Van Persie ikke scoret mål, så taklet han det bra, og når for eksempel De Gea fikk gjennomgå for feltarbeidet sitt i starten av United-karrieren, så var han der og støttet spilleren sin. Han er fryktelig flink til å gjøre de riktige tingene for spillerne sine også utad. Det må være fantastisk for en spiller som Jones å høre Ferguson si det.

Wikestad har fulgt Jones siden tiden i Blackburn og er imponert over 21-åringen.

- Han er ikke noen ny spiller, vi har jo sett ham ganske lenge. Han var den beste spilleren til Blackburn, men så har han slitt en del med skader i Manchester United, og det har slått ham litt tilbake. I Blackburn ble han kalt den nye John Terry nesten før han debuterte. Og Henning Berg sa på lufta i går at han er den nye Steve Bruce.

- Han kan definitivt bli den beste spilleren i flere sesonger. Han spiller med en rutine som en 30-åring og energien til 20-åring. Han fremstår som en veldig moden spiller. Han har masse spilleforståelse og er god i flere posisjoner, skryter Wikestad.

- Godt kjøp
Fotballeksperten mener Ferguson gjorde et meget godt kjøp da han valgte å hente Jones.

- Folk lurte litt på hvorfor sir Alex ga nærmere 20 millioner pund for Phil Jones, men det synes jeg han har forsvart, sier Wikestad.

Evigunge Ryan Giggs var også én av dem som lot seg imponere av unge Jones i mandagens kamp mot Aston Villa.

Waliseren mener 21-åringen er best som midtstopper.

- Han var fantastisk i kveld. Phil er en spiller som kan spille godt på midtbanen eller på høyreback. Men jeg synes han viste i kveld hvilken posisjon som passer ham best. Hver gang han spiller midtstopper, så er han fantastisk, sier Giggs til Sky Sports.

21-åringen har også gjort seg bemerket på det engelske landslaget. Jones står allerede oppført med 5 A-landskamper for England, og kan trolig se fram til langt flere.