Gå til sidens hovedinnhold

- Hvorfor skulle noen ønske å voldta deg?

Dommeren legger seg flat for offeret etter å ha kommet med en særdeles ufin kommentar i en voldtektssak.

Dommer Gene Stephenson i Orlando, Florida, ba torsdag offisielt om unnskyldning for å ha fornærmet offeret i en voldtektssak. Han trakk seg deretter fra saken.

- Bemerkningen var upassende. Det er noe jeg aldri har gjort før og aldri kommer til å gjøre igjen, sa Stephenson beskjemmet.

- Jeg ber så ydmykt om at hun aksepterer min beklagelse. Hvis hun kan finne tilgivelse i hjertet sitt, ville jeg sette pris på det.

Under prosedyren i voldtektssaken mandag, foran aktor og forsvarer, så dommeren på et bilde av det skamslåtte offeret og sa:

- Hvem ville ønske å voldta henne? Hun ser ikke akkurat ut som et fruktfat.

Offeret var ikke tilstede da kommentaren falt.

Den 70 år gamle dommeren sa at han ikke husker å ha kommet med utsagnet, men den ble nedtegnet i rettsprotokollen, ifølge avisen Orlando Sentinel. Stephenson innrømmet imidlertid at han trolig ytret disse ordene.

Offeret, en 57 år gammel kvinne, var ikke tilstede for å ta imot unnskyldningen. Onsdag sa hun at hun var sjokkert over dommerens utsagn.

Torsdag ba statsadvokatens kontor om at dommeren strøk seg selv fra saken.

Uttalelsen som dommer Stephensons nå angrer dypt, kom i rettssaken mandag like før tiltalte Brian Huffman (27) sa seg skyldig i voldtekt, overfall og ran av offeret rundt midnatt nyttårskvelden 2002.

Dommer Stephenson mente en straff av 21 års fengsel, fulgt av to års husarrest og 15 års prøvetid var passende, dersom tiltalte ble funnet skyldig etter tiltalen.

Tiltalte Huffman har tilstått forholdet.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere