NADDERUD (Nettavisen): Anders Trondsen har spilt en sentral rolle for Stabæk så langt i Tippeligaen, som har vært meget gode innledningsvis på sesongen.

Mot Molde søndag spilte han nok en god kamp, til tross for Bærums-klubben tapte 0-2 hjemme mot moldenserne.

- Har gjort noe riktig
Unggutten forteller at han stortrives i Stabæk, og er glad for å spille fast for klubben.

- Det viser at jeg har gjort noe riktig, da, og at jeg takler nivået bra. Så det er bare å stå på. Det vil nok svinge en del i prestasjonene, ettersom jeg er såpass ung, men jeg får bare ta det som det kommer.

- Jeg bidrar med litt offensivt, og produserer sjanser. Jeg har en god skuddfot, og er god til å sette opp andre. Og jeg pleier å ha et bra trøkk i spillet.

Trener-ros
Det er Stabæk-trener, Bob Bradley, enig i.

- Jeg synes Anders er en veldig talentfull, ung spiller. Han jobber knallhardt i hver kamp, og det er hyggelig for norsk fotball å ha en sånn spiller som bidrar med så mye for sitt lag i Tippeligaen, forteller Bradley til Nettavisen.

- Konkurraseinstinktet, bevegelsene, gode fysiske kvaliteter, og en herlig tilstedeværelse som alle lag ville hatt bruk for. Når man bruker Anders i kamp, så vet man alltid hva man får, skryter Bradley.


Han er imidlertid krystallklar på hvilke områder av spillet sitt som Trondsen må forbedre.

- Han må se spillet raskere, finne rom og utvikle sine taktiske egenskaper. Små detaljer som fortsatt trenger arbeid. Vi ser mye bra i ham, og vi presser ham hver eneste dag for å gjøre ham til en bedre spiller, fortsetter Stabæk-treneren.

Trondsen er enig med sin amerikanske trener i hva han må forbedre, men han mener det også er andre ting han må ta tak i ved eget spill.

- Jeg må prøve å være litt mer sjef på banen, og prate mer. Men å være mer sjef på banen må jeg trene mye på, sier Trondsen.

Interesse
Fortsetter midtbanespilleren storspillet utover i sesongen, vil andre klubber, både i Norge og utenfor landegrensene, igjen begynne å vise interesse for unggutten.

- Det er et mål for Anders å komme seg ut. Det støtter vi ham i. Jeg har jobbet med mange unge talenter, både i USA og i Egypt, og det er spennende når man har et ungt talent i laget som man kan hjelpe til å bli en bedre spiller. Anders er en spiller som har en stor sjanse til å lykkes.

Foreløpig er Bradley storfornøyd med å ha unggutten i laget, og mener han vil bli en viktig spiller for et Stabæk-lag som av flere ble tippet som soleklare nedrykkskandidater i Tippeligaen denne sesongen.

- Han er en viktig spiller for oss, og han har vært knallgod innledningsvis på sesongen. Han passer perfekt inn i systemet vårt, og han spiller en veldig viktig rolle på midtbanen, avslutter Bradley.