LA MANGA (Nettavisen): Det bygges lag på Åråsen.

Ser man nærmere på LSK-stallen, er det nemlig lett å se ungdomsbølgen som er i ferd med å skylle inn.

Hele ti spillere som er 22 år eller yngre er inne på laget eller helt i vannskorpa til LSK-trener Runar Kristinssons førsteellever før sesongen sparkes i gang:

Mohamed Ofkir (19), Bonke Innocent (20), Fred Friday (20), Marius Lundemo (21), Bassel Jradi (22) og Simen Kind Mikalsen (22) er bankers på laget hvis de holder seg skadefrie.

I tillegg kan Ole Martin Rindarøy (20), Jørgen Kolstad (20), Arni Vilhjalmson (21) og Erik Brenden (22) regne med mye spilletid i sesongen som kommer.

Men at ungdommen preger gultrøyene er ikke noe nytt.

Forrige sesong hadde Lillestrøm Tippeligaens aller yngste startellever i flere av rundene.

- Mange som ikke tør

Og det er ikke tilfeldig. Kristinsson er beviselig ikke redd for å bruke unge spillere.

Mot slutten av sesongen i fjor ga han tippeligadebuter til da 16 år gamle Henrik Loholt Kristiansen og da 17 år gamle Petter Mathias Olsen.

I vinter har den meget talentfulle 16-åringen Emil Ødegaard voktet buret i flere av kampene.

En av LSKs mest spennende spillere, Mohamed Ofkir, hyller LSK-sjefen for at han satser på talenter.

- Det er mange trenere som ikke tør. Og når man ikke våger å gi unge spillere tid og muligheter, blir de ikke gode. Jeg er veldig avhengig av spilletid og tillit for å prestere, sier Ofkir til Nettavisen.

Hyller Kristinsson

19-åringen mener kamper som mot Newcastle, der et ungt lag hang med i svingene mot Premier League-stjernene, er det som blir resultatet av ungdomssatsingen.

- Det sier mye om tilliten vi får fra Runar. Når man ikke har lyst til å skuffe ham, gir man alt man har. Og når man gir alt, skjer det ofte positive ting, sier Ofkir til Nettavisen.

- Runar er veldig populær. Jeg kunne ikke ønsket meg en bedre trener, legger 19-åringen til.

Kristinsson er nå i ferd med å bygge det kanskje mest spennende LSK-laget siden gjengen som vant cupgull i 2007. Det er siste gang supporterne av den tradisjonsrike sportsklubben hadde noe å juble for.

- Vi har et veldig ungt lag, og en veldig liten tropp, og vi er litt avhengige av å være heldig med skader. Troppen er veldig, veldig smal, og vi må unngå å miste nøkkelspillere, sier Kristinsson til Nettavisen.

- Gode nok

Og Kristinsson, som selv er en av de beste midtbanespillerne i LSK gjennom tidene, røper hvorfor han har en forkjærlighet for yngre spillere.

- Det er gutter som jobber hardt, gir alt og ønsker å vise seg frem. Det er ikke enkelt å spille i Tippeligaen, men de vi har i stallen er gode nok, og det har de vist. Det er gutter som kan utvikle seg veldig mye, tror LSK-sjefen.

- Er det bevisst at dere satser ungt?

- Det er både bevisst og litt tilfeldig. Vi har hatt mange gode spillere i juniorstallen vår, og siden vi ikke har penger til å kjøpe spillere, har vi vært nødt til å hente ungt. Vi har en fin blanding i stallen nå, og signeringene av Malaury Martin og Håkon Skogseid gjør at vi også har mer rutine. Det kan hjelpe de yngre å ta et steg videre, mener Kristinsson.

- Får ikke nok anerkjennelse

Da Lillestrøm spilte jevnt med Newcastle lørdag, var det anført av nevnte Jradi. Han er bare 22 år gammel og føyer seg inn i rekken av unge, gode LSK-spillere.

Lillestrøms sportslige leder Torgeir Bjarmann sa til Nettavisen i fjor at klubben har jobbet godt med spillerutvikling i mange år uten at mange har fått det med seg.

- Vi har ikke fått nok anerkjennelse for spillerutviklingen så langt. Nå skal folk få se at vi produserer gode spillere, og så skal vi beholde dem selv for å bygge et lag, sa Bjarmann til Nettavisen.

- Leter etter talenter

Dårlig økonomi har tvunget LSK til å utvikle egne spillere. Men det bør man gjøre uansett hvis man er et norsk lag, mener Kristinsson.

- Jeg synes det er viktig at vi prøver så godt vi kan å ha lokale og unge spillere. Jeg vil gjerne ha mange norske spillere også. Nå har vi nesten fylt opp utenlandskvoten, i likhet med andre tippeligalag, men vi leter etter norske talenter hele tiden. Vi kan gjøre dem bedre og gi dem muligheter her, sier han.

Men påpeker:

- Det er bra med talenter, men vi må sørge for at vi også har et lag som kan prestere og vinne kamper. Vi må ikke satse så ungt at vi bare ryker ut, sier islendingen.

Uansett har han gjort mye for å få entusisme tilbake til Romerike før tippeligastarten 2016.