Gå til sidens hovedinnhold

Hyller McClaren og England

Motstanden til tross, engelsk media, eksperter og supportere skryter uhemmet av sitt nye landslag.

Om ikke 4-0 over Hellas får pressen til å gå av hengslene, så er det heller ikke langt unna. Supportere, tidligere spillere og kommentatorer er alle svært fornøyde, og mener å se konturene av «nye England».

Kebabfotball?
Den kontroversielle avisa «the Sun», som i sin tid kalte landslagsmanager Graham Taylor for en nepe, trekker det spiselige nok en gang inn i kampreferatet, og sier «Kebabba Babba Doo» til Hellas – og til gamle England:

- Hvorfor kunne vi ikke spille slik i VM, spør de, og glemmer nok i iveren at Hellas langt fra var gode nok til å kvalifisere seg for sommerens fotballevenement.

Den gamle Arsenal- og Englands-backen Lee Dixon har ikke glemt det, og under sterkt at Hellas var en meget svak motstander, men at man kan lite annet gjøre enn å slå det laget som står foran deg på banen, noe England gjorde til gangs.

- Jeg synes England gjorde det veldig bra, sier Dixon, som spilte i over 12 år for Londons rødkledde.

Ian Wright hadde sine beste spilleår i den samme klubben, og også han var fornøyd med hva han så.

- Det var et stort press på dem (de engelske spillerne, journ. anm.) etter VM-innsatsen, men de gjorde en meget god jobb, mener den gamle storscoreren.

- Steve McClaren kunne ikke ha fått en bedre start enn dette. Det ser lovende ut, sier en annen gammel storscorer, Alan Shearer, til BBC.

Største debutseier på 60 år
«Mac where we belong», skriver Englands nest største avis, the Mirror, og mener tydeligvis at England er tilbake der de skal være med McClaren som sjef. London-avisen gir den nye manageren mye skryt, og poengterer at det er over 60 år siden en engelsk manager sist debuterte med en så stor seier. Selv om Old Trafford bare var drøyt halvfullt, mener the Mirror at de fremmøtte supporterne fikk se god fotball med et England som var ivrige på å komme fremover på ballen, samtidig som de klarte å holde kula på bakken.

Selv var McClaren mer fokusert på å skryte av hva laget, snarere enn han selv hadde fått til. Han ønsket hurtighet og innlevelse, og fikk det – spesielt fra «Man of the Match» (banens beste), Owen Hargreaves.

- Vi dominerte midtbanen, hvor vi har meget god balanse. Owen Hargreaves var fenomenal. Han satte standarden, skrøt McClaren etter kampen, og følte at resten av laget også leverte varene.

- De var ivrige på å komme i gang, leverte en solid forestilling, spesielt i førsteomgang. Slik må vi fortsette. Det er nøkkelen. De har satt standarden, understreket en tydelig fornøyd Steve McLaren etter sin debutkamp som England-manager.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken