Gå til sidens hovedinnhold

Hyller Tottenham-spillerne etter thriller

Tottenham med herlig snuoperasjon mot Liverpool, og blander seg inn i tetkampen i Premier League.

TOTTENHAM - LIVERPOOL 2-1:

Elleve minutter ut i søndagens oppgjør mellom Tottenham og Liverpool, som skulle vise seg å bli av det svært så underholdende slaget, fikk hjemmefansen de første indikasjonene på at dette kunne bli en nervøs ettermiddag i Nord-London.

Begge lag hadde åpnet friskt, og vertene var i angrep da Rafael van der Vaart fikk ballen inne i feltet. Nederlenderen, som har storspilt for Tottenham siden overgangen 31. august, prøvde å hælsparke ballen tilbake til Peter Crouch, uten å lykkes.

Verre for Tottenham enn en ødelagt mulighet var det at van der Vaart hinket videre ut over dødlinjen, og ble stående i fortvilelse og ta seg til beinet.

Van der Vaart måtte ut, og forestillingen videre så ikke ut til å bli bedre for Spurs-supporterne. Men etter nok en imponerende snuoperasjon av vertene, kunne de etter mye om og men juble over tre poeng.

- Tøft å takle
Det liker Liverpool-manager Roy Hodgson dårlig.

- Å tape slik på overtid er tøft å takle. Ett poeng hadde vært greit nok. Vi misset noen store sjanser og spilte god fotball, sier Hodgson til Sky Sports, ifølge VG Nett., etter at Aaron Lennon hadde satt inn vinnermålet på overtid av andre omgang.

Hans mer fornøyde kollega i Tottenham hyller imidlertid egne spillere.

- Jeg har ledet lag som like gjerne kunne gi opp når de kom under 1-0. Slik er det ikke her. Vi spiller fantastisk underholdende fotball, og har hele tiden evnen til å skape sjanser, sier Redknapp, som fikk se at sine gutter måtte slite lenge med de rødkledte gjestene.

Redning på strek
Midtveis i den underholdende omgangen ropte Tottenham på straffe ved to anledninger, uten at dommer Martin Atkinson sannsynligvis gjorde noen feil ved å la spillet fortsette.

Fortvilelsen ble enda større da innbytter Jermain Defoe ikke klarte å utnytte en tabbe av Liverpool-keeper Pepe Reina. Keeperen måtte gi retur på et innlegg fra Luka Modric, og ballen havnet rett i beina til Defoe. Men sistnevntes skudd traff bare en sklidende Jamie Carragher, som skal ha all honnør for den oppofrende redningen på strek.

Og fortsatt måtte Tottenham belage seg på dårlige nyheter.

Chelsea vinner ikke: - Vi gjør det vanskelig for oss selv

Kollaps
Ti minutter før pause var Fernando Torres på ferde for Liverpool, og skjøt fra distanse. Younes Kaboul blokkerte skuddet, men pådro seg samtidig en trøkk i låret og ga umiddelbart tegn om at også han måtte byttes ut.

Hvor alvorlige van der Vaart og Kabouls skader er, er i skrivende stund ikke start.

Men med to viktige spillere ute, klarte endelig Liverpool å utnytte den utilsiktede fordelen.

Tre minutter før pause endte ballen etter litt klabb og babb hos Martin Skrtel, som dunket inn ledelsen for gjestene.

Kanskje var Tottenham fullstendig rystet av utviklingen i kampen, for like etterpå fikk både Maxi Rodriguez og Fernando Torres hver sin kjempesjanse alene med keeper til å øke ledelsen - uten å lykkes.

Uniteds femmålsscorer: - Jeg kan ikke tro det

Straffemiss
I pausen hadde vertene tydeligvis bestemt seg for å gjøre noe med resultatet, for de hvitkledte starten andre omgang på forrykende vis.

Og sju minutter ut i omgangen oppsto en lignende situasjon fra første omgang, da keeper Reina nok en gang måtte gi retur på et innlegg. Denne gangen var det Gareth Bale som fikk ballen i beina, men igjen var en Liverpool-spiller - denne gang Raul Mereiles - på plass på streken og fikk ballen vekk.

Så skulle utligningen endelig komme, da David N'Gog på klønete vis blokkerte et frispark fra Gareth Bale med to hender og dommer Atkinson pekte på straffemerket.

Men forsøket fra innbytter Defoe var av det elendige slaget, og skuddet fra ellevemeteren føk til side for mål. Det var for øvrig Defoes sjette straffebom på sine siste sju forsøk, og antakeligvis bør noen andre få slippe til neste gang Tottenham får tildelt straffespark.

City i trøbbel: Manager på lånt tid

Skrtel i begge ender
Og da utligningen til slutt skulle komme, var det en Liverpool-spiller som måtte være sistemann på ballen. Rettere sagt målscorer Skrtel.

Fem minutter etter straffemissen satte Luka Modric fart på venstrekanten og parkerte Jamie Carragher. På kanten av femmeteren prøvde kroaten å finne en medspiller, men det var altså Skrtel som kom stormende inn og satte ballen i eget nett.

Da tok White Hart Lane fyr, men det var Liverpool ville svare først.

Eller burde fått gjøre det.

For gjestene så ut til å bli snytt for et klart straffespark da Dirk Kuyt ble klippet ned av Benoit Assou-Ekotto på kanten av straffefeltet, men denne gangen valgte dommeren å la spillet gå videre.

Sterk borteseier mot Villa: Arsenals søte hevn

Avgjørelse på overtid
Begge lag fortsatte å kjøre på i angrep for en seier, uten å få uttelling.

Tottenham-fansen var redd for en tredje kjempesmell da Gareth Bale ble liggende nede etter en knallhard takling fra Glen Johnson, men venstrekanten kom seg hinkende opp og fortsatte å spille.

Like etterpå trodde Jermain Defoe at han hadde avgjort kampen for Tottenham, men spissens scoring ble helt korrekt avblåst for offside. Men Tottenham skulle få seieren likevel.

På overtid ble Aaron Lennon spilt gjennom etter en stuss fra Peter Crouch, og høyrekanten gjorde ingen feil alene mot Pepe Reina.

White Hart Lane gikk amok, og Tottenham kunne juble over en fortjent, men kostbar trepoenger. Seieren fører laget opp på femteplass på tabellen, mens Liverpool befinner seg på tiendeplass med 19 poeng på sine 15 kamper.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken