Gå til sidens hovedinnhold

- Hytta ikke mitt ansvar

Bjørn Dæhlie akter ikke å ta kontakt med naboene til Dæhlie-hytta hans. - Trysil Booking har ansvaret for driften av hytta og for kontakten med naboene, sier Bjørn Dæhlie tirsdag.

Naboene fortviler og kaller utleiehytta til Bjørn Dæhlie på Trysil et rølpehotell. Bjørn Dæhlie selv har ikke kommentert anklagene fra naboene, men i stedet latt en forretningspartner snakke for seg.

Men tirsdag uttaler han til Romerikes Blad at han ikke akter å svare for kritikken.

- Det er Trysil Booking som har ansvaret for driften av hytta og for kontakten med naboene. Som eier er jeg opptatt av at utleien skal foregå smertefritt for naboene, og at leietakerne skal ha en flott opplevelse av oppholdet på hytta, sier Dæhlie til Romerikes Blad.

Frustrerte naboer

Men dette har naboene hørt før, og forholdene har ikke bedret seg. De retter nå sterke anklager mot hytteeieren, ettersom utleierne ikke skal ha tatt ansvaret.

- Vi er frustrert og forbannet. Nå må Bjørn Dæhlie ta kontakt med meg, sa en fortvilet eier av nærmeste nabohytte, Karl-Jann Hansen, til TV 2 Nettavisen sent mandag kveld.

Naboene truer med advokater hvis ikke det blir roligere på utleiehytta.

Hansens to døtre, som har familier og barn, benytter seg av generasjonshytta han har latt oppføre ved siden av Dæhlie-hytta. Selv har han en annen hytte lenger unna.

Mandag svarte Dæhlies forretningspartner Rolf Mobæk at døtrene ”kunne ta inn på farens hytte hvis det ble for mye bråk”.

- Slikt går bare ikke an å si, sier en sjokkert Hansen, som krever å få Dæhlie selv på banen.

En annen hyttenabo, Terje Hannisdahl, sier tirsdag til TV 2 Nettavisen at han håper naboene kan finne gode løsninger på bråket uten offentlig innblanding.

- Vi er ikke tjent med dette. Trysil er egentlig et fint sted å være, sier Hannisdahl.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen