Gå til sidens hovedinnhold

- Hytteprisene skal opp

I 2005 spår ekspertene at prisene på hytter skal øke. - Hyttemarkedet er hett og prisene stiger, sier økonom Kjell Senneseth ved Prognosesenteret.

Fjoråret var et pangår for alle boligeiere. En estimert prisoppgang på rundt 12 prosent har også gitt effekt på hytteprisene. Boligmeglerne rundt om i Norges land har meldt om stor pågang i løpet av 2004.

Enda større interesse ser det ut til å bli i år.

- Hytteprisene skal opp fem prosent i 2005, sier sjeføkonom Jan Andreassen i Terra til TV 2 Nettavisen.

Anslaget for fritidseiendommer er det samme som for boligmarkedet generelt.

Også økonom Kjell Senneseth ved Prognosesenteret tror hyttene vil bli dyrere i løpet av inneværende år.

- Det er bygget mye nytt, og markedet er hett. Prisene stiger, kanskje markert også. Men vi har ikke noe eksakt tall, sier Senneseth til TV 2 Nettavisen.

Det bygges omtrent 400.000 kvadratmeter fritidseiendommer i Norge i året. I 2003 var det en liten nedgang, som nå er på vei opp igjen. Senneseth forteller at prognosene for hyttebygging i 2004 ser ut til å bli overskredet, men det er foreløpig ikke klart med hvor mye.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viste at vi brukte nesten åtte milliarder kroner på fritidsboliger de ni første månedene i 2004. Til sammenlikning brukte vi kun 5,6 milliarder kroner i samme periode 2003. Økningen var altså på hele 40 prosent. Antall omsatte hytter steg også i fjor mot året før, med 20.388 tinglysninger på fritidseiendommer i tredje kvartal mot 18.125 i 2003.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken