Gå til sidens hovedinnhold

Hytter til under 100.000

Hyttedrømmen er nærmere enn du tror. Her er hyttene til under 100.000 – i Sverige.

Mange drømmer om egen hytte, men prisene er stort sett veldig stive. Da kan løsningen være å se over til vår söte bror, for der er det nå flere sommerhus til under 100.000 kroner til salgs.

En av billighyttene ligger i nærheten av byen Norrköping, som har over 80.000 innbyggere. Hytta er 28 kvadratmeter stor, og ligger på en festet tomt der du må betale en årlig sum i leie. Prisantydningen er 75.000 svenske kroner, og gunstig kronekurs gjør hytta enda billigere. Prisen blir bare 65.000 norske kroner.

- Jeg skal ha visning på hytta i kveld, og vi har rundt ti personer som er interessert, så jeg tror den går veldig raskt, sier megler My Lind ved Länshem Fastighetsförmedling til Nettavisen.

Lind sier det er sjeldent de har så billige fritidsboliger til salgs.

- Det er ikke ofte det skjer, og denne går nok over takst, sier hun.

Les mer om eiendommen her (ekstern lenke).

Meglerguiden: Finn billigste og beste boligmegler

Rød og koselig, ved vei
Hytta er langt fra den eneste Nettavisen finner når vi søker på bolignettstedet Boliga.se på fritidsboliger til under 100.000 kroner i Sør-Sverige.

I Grästorp, som ligger i Västra Götalands län, kan du sikre deg en koselig, falurød fritidsbolig til 95.000 svenske kroner, det vil si 81.600 norske kroner. Hytta er 27 kvadratmeter, og ligger på en festet tomt.

- Det har vært noen interessenter, men det er en leietomt, og den ligger ganske nærme veien. Det gjør at prisen er så lav. Men den blir nok solgt etterhvert, sier megler Rolf Lundin i Mäklarhuset til Nettavisen.

Les mer om eiendommen her (ekstern lenke).

Ved strand og golfbane
På Öland, på Sør-Sveriges østkyst, kan du til og med sikre deg en liten hytte til under 50.000 svenske kroner.

Hytta er dog bare sju kvadratmeter stor, men ligger til gjengjeld rett ved en strand og en golfbane.

Billighytta til 48.000 svenske kroner (41.000 norske kroner) ligger på campingplassen Ekerum.

- Hytta ligger veldig fint til. Ekerum camping er jo en av Ölands fineste campingplasser. Den ligger ved havet og det er svømmebasseng, minigolfbaner og masse aktiviteter for barna der, i tilegg til en golfbane for de voksne, forteller megler Anders Törnqvist hos Ölandsmäklaren AB.

Campingplassen skal selge alle sine 115 «stugor», som det heter i Sveirge, til private, og prisene er fra 48.000 svenske kroner og oppover.

Eiendomsmegleren har også hytter til salgs på campingplassen Eriksöre på Öland. Der koster de billigste hyttene 90.000 og 77.300 norske kroner. Størrelsen er 15 kvadratmeter.

- Det er mange som har vært interessert, og vi har solgt om lag 50 hytter på den ene campingplassen og 15 på den andre. Men det er mange igjen, totalt er det over 100 hytter på hvert sted, sier Törnqvist til Nettavisen.

- Er det noen nordmenn som har handlet hos dere?

- Nei, ikke ennå. Vi kan vel håpe at vi også får noen norske venner hit. Vår største målgruppe er familier som bor i Stockholm, og de har 50 mil hit. Fra Oslo er det vel om lag 60 mil, så det er ikke så stor forskjell, sier megleren.

Les mer om eiendommene her (ekstern lenke).

Meglerstatistikk fra Sverige viser at hytteprisene fra mai 2007 til april 2009 i gjennomsnitt har gått ned med omlag fem prosent, ifølge di.se.

Så nå er det bare opp til deg. Flere billige hytter i Sverige finner du på boliga.se, eller på finn.no.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken