Gå til sidens hovedinnhold

Hyttetur endte i tragedie - én mann omkom

Funnet død i vann ved Kautokeino.

En mann omkom i en tragisk båtulykke utenfor Kautokeino torsdag kveld, melder Nordlys.

HRS opplyser at de fikk melding fra et øyenvitne ved Lahpuluoppal fjellstue utenfor Kautokeino, som så at en mann gikk rundt i ring og at en mann hang fast i ripa.

Sea King-helikopter og ambulanse ble sendt til vannet Jeagelsuolo, noen kilometer unna Lahpuluoppal fjellstue utenfor Kautokeino. Samtidig dro vitnet dro ut med gummibåt, og fikk mannen trygt på land. Mannen i 40-årene hadde svelget vann og var noe nedkjølt. Til vitnet fortalte han at de opprinnelig hadde vært to personer i båten.

Hjerte- og lungeredning
Sea King fra HRS iverksatte søk i vannet, og det ble etter hvert funnet noen støvler i vannet.

- Klokken 18.43 ble den andre personen funnet i vannet. Han ble heiset opp i helikopteret av redningsmann, og hjerte- og lungeredning ble forsøkt, forteller redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Livet til mannen sto dessverre ikke til å redde.

Avhører kamerat
Redningslederen opplyser at de to personene var med i et turlag på fire som var på hyttetur i området.

- Det var fire totalt som bodde i en hytte i nærheten. To var fraktet over for å fiske på vestsiden av vannet, opplyser Carlsen til Nordlys.

Den omkomne mannen ble fraktet i ambulanse til Kautokeino, mens den medtatte 40-åringen ble fraktet i helikopter til Hammerfest sykehus.

Avhør
Politiet i Hammerfest vil følge opp med avhør av mannen som ble fraktet til sykehuset for å få klarhet i hva som skjedde.

- Det vil vi enten ta i løpet av kvelden eller i morgen, sier operasjonsleder Jan-Olav Schjølberg i Vestfinnmark politidistrikt.

De pårørende er nettopp varslet, og politiet vil foreløpig ikke gå ut med nærmere opplysninger om mannens alder.

Noen timer senere samme dag omkom en annen mann i en båtulykke i Finnmark.

Les flere saker i Nordlys her.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken