Gå til sidens hovedinnhold

Hyttetur for single

Vil du på hyttetur med kun single personer? Glem sydenturen, og bli med til den norske fjellheimen i sommer.

- Singelturer er mer populært enn noen gang før, opplyser kommunikasjonsmedarbeider Berit Rødstøl i Den Norske Turistforening, til Nettavisen.

På disse arrangementene samles single personer til såkalte «hytte til hytte»-turer i den norske fjellheimen. Rødstøl tror populariteten henger sammen med at folk synes det er mer stuerent å møte en partner på denne måten.

- Mange mangler en møteplass hvor man treffer mennesker med samme interesser. På disse turene kan du ha en avslappet holdning, og kan være deg selv i mye større grad enn eksempelvis på byen. Noe av det viktigste med en kjæreste er felles interesser, og det finner du her, sier hun.

Blir alltid kjærestepar
Kollega i turistforeningen, Merete Habberstad, tilføyer at det alltid kommer kjærestepar hjem fra turene.

- Det blir alltid suksess. Vi klarer nesten ikke holde nok turer. I enkelte tilfeller har det til og med ført til giftemål, forteller hun.

Rødstøl forteller at ingen trenger bekymre seg for å bli den eneste hanen i bingen, eller én av tjue mannfolk på jakt etter tre single damer.

- Turene fordeles alltid veldig likt mellom kjønn. Det er ikke noe vi legger opp til, men det har alltid bare blitt slik. Så det er bare å ta det helt med ro.

Turene er tilrettelagt for ulike aldersgrupper, og går blant annet til områder i Bergen og Jotunheimen.

- Norge er blitt kult
Turistforeningen opplyser at de har opplevd stor interessevekst for opplevelser i Norge de siste årene. Bare fra 2009 har foreningen fått hele 10.000 nye medlemmer. Størst er veksten blant personer under 26 år.

- Det er blitt kult å feriere i Norge. Alle har jo vært i Syden, men ikke alle har klatret, padlet og dratt på rafting. Det er opplevelser verdt å fortelle om, fremfor stranda på Mallorca, sier Rødstøl.

Hun understreker også at mange foreldre ikke får fri fra jobben, og da er dette et særdeles godt alternativ for barn og unge som ønsker en aktiv ferie.

- Vi har noe som heter «Basecamp». Dette er totalt foreldrefritt, og for alle mellom 13-20 år. Opplegget går ut på alskens aktivitet i friluft, som for eksempel padlekurs og klatring. Hovedfokuset ligger på det sosiale, og at ungdommen kommer i kontakt med hverandre.

Forøvrig satses det stort på brevandring i år. Turistforeningen lover en opplevelse for livet. Gå inn på Ut.no for mer informasjon.

Familier knytter bånd
Ifølge Turistforeningen får de mange positive tilbakemeldinger fra foreldre som ønsker litt kvalitetstid med barna. Friluftsturer i Norge viser seg å være perfekt når man skal knytte sterkere bånd.

- Den gode praten du ofte hadde med barna dine på sengekanten før, får du nå på en fjelltur sammen. Foreldre og barn skaper erfaringer sammen som er gull verdt. Mange foreldre synes arrangementene er meget positive i den forstand at de får barna vekk fra skjermaktiviteter, forteller Rødstøl.

I tillegg er det snakk om å skape minner, samt vennner for livet.

- Vennene du får på en slik tur har du resten av livet, avslutter Rødstøl.

Reklame

Hev smaken på grillmaten på 1-2-3

Kommentarer til denne saken