Gå til sidens hovedinnhold

«I am interested to buy the match»

Kjelsås-keeper Robin Vikskjold mottok lumske henvendelser på Facebook før kamp.

Keeperen til Kjelsås har også mottatt lumske henvendelser på Facebook i forbindelse med en 2. divisjonskamp.

Mandag kveld kom meldingen om at en spiller på Fyllingsdalen hadde mottatt meldinger på Facebook om å rigge en kamp. Også Kjelsås' solide sisteskanse, Robin Vikskjold (23), fikk et merkelig brev på det samme nettsamfunnet før helga. En person, som utga seg for å være fra Albania, kontaktet 23-åringen med forespørsel om å fikse helgens kamp mot Træff på Grefsen stadion (endte 3-4).

– Jeg skjønte ikke helt hva det var for noe. Og trodde ikke det angikk meg. Ikke skjønte jeg hvilken kamp det var snakk om heller, så jeg overså den vel egentlig, sier Robin Vikskjold til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

På svært dårlig engelsk forklarte personen at han var interessert i «å fikse kampen». Han skrev videre at Vikskjold kunne si hvor mye han ønsket seg i gjengjeld.

Tok affære
Personen skrev videre at han «trengte å vinne penger fordi han hadde tapt 25.000 euro i år og hadde stor gjeld».

Også på lørdag, dagen før kamp, forsøkte han å få Vikskjold i tale med følgende melding:

«hi robin...i am waiting...for the match tomorrow...».

Keeperen besvarte aldri de merkelige meldingene, og tenkte ikke spesielt over henvendelsen før Bergensavisen mandag kveld avslørte at en spiller på 2. divisjonsklubben Fyllingsdalen hadde mottatt en tilsvarende melding på nettsamfunnet.

– Det var først da jeg skjønte tegningen og satte meg ned og leste hva som faktisk sto der. Jeg så ikke den siste meldingen før etter kampen.

– Jeg tok raskt kontakt med treneren min og sportslig ledelse i klubben, som deretter har videresendt all informasjon til NFF, sier Vikskjold.

Ikke overrasket
– Er du overrasket over at du får en slik henvendelse?

– Først var jeg det, men etter å ha tenkt litt på det, så er jeg egentlig ikke. I 2. divisjon er det veldig mange mennesker som bruker enormt mye tid på fotballen uten å få særlig med penger for innsatsen. Betalingen består stort sett i kjøregodtgjørelse, sier han.

– Derfor er det nok noen som kan falle for fristelsen å tjene noen raske penger, fortsetter sisteskansen.

Likevel har han liten tro på at mennesker som kontakter spillere på denne måten kommer noen vei.

– Det er vanskelig å ta en slik henvendelse som jeg fikk seriøst. Det kommer på dårlig engelsk fra en person i et annet land som sikkert har en falsk profil på et nettsamfunn. Du skal være i svært pengenød for å gå med på en slik deal, sier han.

– Likevel. Treffer de rett person, så er det vel mulig å gjennomføre, sier han.

– Skremmende
Sportslig leder i Kjelsås, Viggo Anthonsen, tok raskt affære da han mottok beskjeden fra Vikskjold.

– Jeg tok kontakt med Norges Fotballforbund umiddelbart. Sendte dem en mail og fortalte hva som har skjedd. Deretter sendte jeg en melding til alle spillerne, og ba dem ta kontakt dersom de hadde opplevd noe liknende. I tillegg varslet jeg det øvrige styret i klubben. Vi har ingenting å skjule i denne sammenheng, sier Anthonsen til ANB.

Anthonsen sier videre at ryktene om kampfiksing i Østsiden - Follo og Frigg - Asker fikk ham til å gå gjennom Kjelsås-kampene fra tidligere i år, men hevder han ikke kommer på noe som har vært mistenkelig.

– Dere tapte 3-4 på hjemmebane mot et antatt dårligere lag nå på søndag – der dere først fikk rødt kort og det avgjørende målet kom på overtid. Du tror ikke den kampen kan ha vært «fikset»?

– Nei, det tror jeg ikke. Det var et forferdelig dårlig resultat av oss, men ut over det tror jeg ikke det var noe galt med kampen. Vi var gode de første tre-fire minuttene, men deretter synes jeg Træff kjempet seg inn i kampen og var bedre enn oss. De vant til slutt fortjent, sier han.

Mange har kontaktet NFF
Informasjonssjef i NFF, Svein Graff, bekrefter overfor ANB at det nå har kommet flere henvendelser fra klubber og enkeltpersoner med tips om ulike ting knyttet til kampfiksing.

– Jeg vil ikke gå inn på hvilke henvendelser, men det har kommet flere i kjølvannet av denne saken. Det er vi veldig takknemlig for. Det er et viktig tema som vi tar på alvor. Likevel er det nok ikke hold i alle henvendelsene vi nå mottar. Rykter vil komme og gå når en slik sak er fram i lyset, sier Graff, som sier NFF jobber tett med politiet i denne saken.

(ANB)

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken