Onsdag ble Knut Storberget lagt inn på medisinsk avdeling ved Aker sykehus. Hva som feiler Storberget, er ukjent. Faktum er at han blir lagt inn etter etter en knalltøff periode som justisminister.

Les også: Storberget innlagt

Forrige fredag avbrøt Storberget vinterferien og trakk forslaget om å innføre hijab som en del av politiuniformen.

Men tirsdag ba Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om en forklaring på hijabsaken fra Storberget og statsminister Jens Stoltenberg. Dagen etter ble Storberget altså fraktet til sykehus.

- Ble syk hjemme
Dagbladet.no får opplyst av kilder i Justisdepartementet at Knut Storberget i går ble syk i sitt hjem.

- Ambulanse ble tilkalt, og justisminister Knut Storberget ble kjørt til sykehus, får Dagbladet.no opplyst.

Informasjonssjef Gunnar A. Johansen i departementet har «ingen kommentar» til denne opplysningen.

Vikar for Knut Storberget, Trond Giske, sa torsdag til Radio Norge at «alle kan bli overanstrengt og alle kan bli syke».

- Giske sa dette på helt generelt grunnlag. Han har ikke uttalt seg om Storbergets diagnose, sier informasjonsrådgiver Karen Moe Møllerop i kulturdepartementet til Nettavisen.

- Angår ikke oss
En av dem som har hamret løs på justisministeren i forbindelse med hijabsaken, er Frp-formann Siv Jensen.

- Nå er det slik at det noen ganger blåser rundt politikere, og at de blir syke. Men hva som feiler Knut Storberget vet vi ingenting om, og det har vi heller ingenting med, sier Frps Siv Jensen og legger til.

- Jeg ønsker Storberget god bedring og håper at han kommer raskt på bena igjen.

- Håper han blir fort frisk
Også Storbergets motstander i politiet ønsker justisministeren god bedring.

- Jeg håper at han er raskt på bena igjen og klar til å fortsette som justisminister med sine utfordringer som ligger foran ham, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.

Han har kranglet med Storberget både om hijab og om polititjenestemenns arbeidssituasjon.

«Han tåler ikke kritikk, lytter ikke og er nok best som medgangspolitiker» sa han om Storberget tidligere i år.

Stort frafall
Knut Storberget er statsråd i en regjering som har opplevd stort frafall. I fjor sommer trakk olje og energiminister Åslaug Haga seg etter et mediekjør på grunn av et utleid stabbur.

Haga ble sykemeldt i fem uker med høyt blodtrykk. Før hun trakk seg hadde Odd Roger Enoksen (Sp), Helen Bjørnøy (SV), Øystein Djupedal (SV), Karita Bekkemellem (Ap), Manuela Ramin-Osmundsen (Ap), og Odd Eriksen (Ap) forlat regjeringen Stoltenberg av ulike årsaker.

Les egen sak: Tidenes statsrådsfall

I tillegg til avgangene fortalte Sylvia Brustad at hun vurderte å trekke seg som statsråd da hun ledet helsedepartementet. Istedenfor ble hun tok hun over Nærings- og handelsdepartementet.