Gå til sidens hovedinnhold

I dag kan han endelig juble

Men Bård Hoksrud (Frp) tror nye vannscooterregler vil være vanskelig å håndheve.

I et høringsforslag som ble sendt fra Miljøverndepartementet tirsdag foreslås det å åpne for vannskuterkjøring 400 meter til havs i saltvann og 500 meter fra kysten i ferskvann.

Det mener Bård Hoksrud må feires.

- I dag er nesten en bedre dag enn da advarselen fra ESA om at de ville kjøre en sak mot Norge kom. Endelig har departementet sørget for å følge opp dette i norsk lovgivning. Det var nok frykten for å tape ansikt i ESA som gjorde at departementet snudde, jubler han.

Delta i debatten nederst i artikkelen!

Ikke fornøyd
I 2010 slo EFTAs overvåkingsorgan ESA fast at Norge ikke har anledning til å forby produkter som er godkjent i EU, og at det norske totalforbudet mot vannskutere derfor var i strid med EØS-avtalen. Det ble derfor sendt et formelt advarselbrev, der de ble sagt at Norge må åpne for kjøring i enkelte områder.

Selv om Frp-politikeren er glad for høringsforslaget er han ikke fornøyd.

- Dette er et godt skritt på veien, nå er vi i alle fall kommet dit at det er mulig og lov å kjøre vannskuter, men 4-500 meter fra kysten er langt ute. Hvis Fremskrittspartiet kommer i regjering skal vi gjøre det enda litt lettere for de som kjører vannskuter, lover han.

Vil ha småbåtregler
Da det generelle forbudet ble innført i 2001 var det for å hindre mulige konflikter mellom kjøring med vannskuter og andre friluftsaktiviteter som bading og soling. Dagens forbud er også ment å hindre miljøskader på flora og fauna.

Hoksrud tror forslaget fra departementet vanskelig vil kunne håndheves i praksis.

- Argumentene som ble brukt for å forsvare forbudet er utrolig dårlige. Jeg tror folk i dag bruker vannskutere på en annen måte enn tidligere, og skuterne er annerledes enn de var før. Selv om jeg tror forbudet vil være vanskelig å håndheve i praksis og kan være en kime til konflikt, sier han og varsler at han gjerne vil kjøre vannskuter når været tillater det.

- Jeg håper jeg får en invitasjon til sommeren, jeg kjenner flere som har jobbet for at det skal bli lov å kjøre vannskuter som kanskje vil ha meg med. Hvis jeg fikk bestemme vil samme regler som gjelder for fritidsbåter også gjelde vannskutere, sier han.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken