Gå til sidens hovedinnhold

I dag kan han endelig juble

Men Bård Hoksrud (Frp) tror nye vannscooterregler vil være vanskelig å håndheve.

I et høringsforslag som ble sendt fra Miljøverndepartementet tirsdag foreslås det å åpne for vannskuterkjøring 400 meter til havs i saltvann og 500 meter fra kysten i ferskvann.

Det mener Bård Hoksrud må feires.

- I dag er nesten en bedre dag enn da advarselen fra ESA om at de ville kjøre en sak mot Norge kom. Endelig har departementet sørget for å følge opp dette i norsk lovgivning. Det var nok frykten for å tape ansikt i ESA som gjorde at departementet snudde, jubler han.

Delta i debatten nederst i artikkelen!

Ikke fornøyd
I 2010 slo EFTAs overvåkingsorgan ESA fast at Norge ikke har anledning til å forby produkter som er godkjent i EU, og at det norske totalforbudet mot vannskutere derfor var i strid med EØS-avtalen. Det ble derfor sendt et formelt advarselbrev, der de ble sagt at Norge må åpne for kjøring i enkelte områder.

Selv om Frp-politikeren er glad for høringsforslaget er han ikke fornøyd.

- Dette er et godt skritt på veien, nå er vi i alle fall kommet dit at det er mulig og lov å kjøre vannskuter, men 4-500 meter fra kysten er langt ute. Hvis Fremskrittspartiet kommer i regjering skal vi gjøre det enda litt lettere for de som kjører vannskuter, lover han.

Vil ha småbåtregler
Da det generelle forbudet ble innført i 2001 var det for å hindre mulige konflikter mellom kjøring med vannskuter og andre friluftsaktiviteter som bading og soling. Dagens forbud er også ment å hindre miljøskader på flora og fauna.

Hoksrud tror forslaget fra departementet vanskelig vil kunne håndheves i praksis.

- Argumentene som ble brukt for å forsvare forbudet er utrolig dårlige. Jeg tror folk i dag bruker vannskutere på en annen måte enn tidligere, og skuterne er annerledes enn de var før. Selv om jeg tror forbudet vil være vanskelig å håndheve i praksis og kan være en kime til konflikt, sier han og varsler at han gjerne vil kjøre vannskuter når været tillater det.

- Jeg håper jeg får en invitasjon til sommeren, jeg kjenner flere som har jobbet for at det skal bli lov å kjøre vannskuter som kanskje vil ha meg med. Hvis jeg fikk bestemme vil samme regler som gjelder for fritidsbåter også gjelde vannskutere, sier han.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken