Gå til sidens hovedinnhold

I dag kan ikke United tape

Bør ta en enkel seier mot Premier Leagues jumbo.

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Odds: Mihajlovic sender Sampdoria til himmels
OL: Hvorfor er Petter Northug favoritt?
OL: Denne russeren er farlig
OL: Tjen penger på at Tora tar medalje
V65: Spennende i Harstad

Vi prikket inn flere lite spilte tegn på lørdagens vriene tippekupong, blant annet Wednesday borte mot formalget Reading og U i Norwich - City, men måtte dessverre nøye oss med ni rette.

I dag er det heldigvis nye vinnersjanser på en søndagskupong med kamper fra seks forskjellige ligaer.

1. Manchester United – Fulham
United skuffet med 1-2 borte mot Stoke sist og er nødt til å vinne i dag for å ikke taper ytterligere poeng i jakten på den viktige fjerdeplassen.

Johnny Evans og Nani er skadet, mens Marouane Fellaini, Rio Ferdinand og Phil Jones er usikre.

Fulham har et ekstremt lavt bunnivå og skuffer gang på gang. Ble slått ut av FA-cupen på hjemmebane mot lilleputten Sheffield United tidligere i uken og tapte 0-3 for Southampton hjemme forrige helg.

Matthew Briggs er eneste fravær.

United har hatt et meget godt tak på Fulham de siste sesongene, og dette ender garantert med en ny seier. H.

2. Sevilla – Barcelona
Sevilla har skuffet med to 2-3-tap på rad mot moderat motstand (og to uavgjorte før det) og er i ferd med å miste kontakten med de seks lagene på Europa-plassene.

Stephane M'bia er skadet, mens Coke er suspendert. Marko Marin er hjemme i Tyskland av personlige grunner. Dani Carrico og Jairo er tilgjengelige.

Barcelona gikk på et sjeldent hjemmetap mot Valencia forrige helg og mistet serieledelsen til Atletico Madrid. Slo tilbake med en oppskriftsmessig 2-0-seier over Real Sociedad i cupen i midtuken.

Laget er svekket defensivt av karantenene til Jordi Alba og Javier Mascherano. Neymar er skadet

Sannsynlige lagoppstillinger:
Barcelona (4-3-3): Valdes; Alves, Bartra, Pique, Adriano; Busquets, Xavi, Fabregas; Alexis, Messi, Pedro

Sevilla (4-2-3-1): Beto; Diogo, Pareja, Fazio, Moreno; Carrico, Iborra; Jairo, Rakitic, Vitolo; Bacca

Barcelona har vunnet de fire siste innbyrdes og er nødt til å henge med i dag for å henge med i gulljakten. Med tanke på Sevillas svake form setter vi alle pengene på at katelanerne er tilbake på vinnersporet. B.

3. Real Sociedad – Levante
Real Sociedad har møtt Barcelona (0-2 i cupen) og Atletico Madrid (0-4 i serien) på bortebane de siste to matchene, men leverte en rekke gode resultater før disse ”umulige” oppgavene. Ligger fortsatt på sjetteplass, den siste plasseringen som gir muligheter for Europa-spill neste sesong.

Er knallsterke hjemme på Estadio Anoeta, der det er blitt seks strake seiere og kun ett tap på de siste 24 matchene. Har en av ligaens giftigste spisser i Antoine Griezmann (15 seriemål).

Mikel Gonzalez ser ut til å være eneste skadefravær.

Levante spilte 0-0 hjemme mot Rayo Vallecano forrige helg og slo til med en viktig borteseier over Sevilla nest sist. Før det tapte man fire strake bortekamper. Ligger midt på tabellen med 28 poeng - 8 færre enn dagens motstander.

Hjemmesterke Real Sociedad er med rette favoritter. H.

4. Almeria - Atletico Madrid
Kampen trekkes, og kryssene er såpass jevnt fordelt på folkerekka at vi ser oss nødt til helgardere. HUB.

5. Sporting Gijon - Ponferradina
Da er vi tatt steget ned til nest øverste nivå i Spania. Gijon ligger på andreplass, som gir direkte opprykk, og slo brukbare Mallorca 3-1 på bortebane sist. Formen er god (2-2-0 på de siste fire).

Ponferradina ligger på 12. plass, men etter lørdagens kamper skiller det bare tre poeng opp til playoff (og fire ned til nedrykk) i denne jevne serien. Stod med svake 0-3-1 før det ble 2-0 hjemme mot Murcia forrige runde.

Gijon jager opprykk og skal ta seg av dagens motstander. H.

6. Cordoba – Eibar
Viktig kamp i opprykksstriden. Cordoba la på den siste playoffplassen med sine 34 poeng før lørdagens kamper, men er blitt passert av tre lag.Eibar på tredje har 39 poeng.

Bortelaget har tatt sju poeng på de siste tre, men Cordoba har bare tatt ett på de to siste. Eibar har imidlertid hatt enklere motstand i sine kamper.

Vi ser oss nødt til å heldekke. HUB.

7. Real Murcia - Deportivo La Coruna
Murcia er nærmere nedrykk enn playoff etter en serie med elendige resultater (0-4-2) på de siste seks.

Deportivo var inne i en tilsvarende periode på nyåret, men har tatt seks av seks mulige poeng i de to siste kampene og befestet serieledelsen.

Murcia har spilt uavgjort i 12 av 24 kamper, og det tegnet må med. UB.

8. Alcorcon – Mallorca
Alcorcon har bare 1-2-3 på de siste seks og lever svært farlig på tabellen. Kun målforskjellen skiller laget fra nedrykk.

Mallorca er ute av playoffplassene etter å ha tatt ett poeng på de siste to. Tapte sist hjemme mot formsterke Gijon.

Vi dekker alle tegn. HUB.

9. Schalke – Hannover
Schalke står med full pott på de siste to kampene etter julepausen og har klatret opp til fjerdeplass.

Hannover har også tatt seks av seks mulige poeng i de to siste, og Tayfun Korkut kunne ikke ha fått en bedre start på trenerkarrieren i klubben. Gjennomførte en taktisk god og defensiv match mot Mönchengladbach sist og ble belønnet med en knallsterk 3-1-seier på bortebane. Ligger midt på tabellen med 24 poeng – 10 færre en dagens motstander.

Har kaptein Benedikt Höwedes midtbanesensasjonen Julian Draxler ute med skader. To tunge fravær.

Hannover har imponert de to siste rundene, men er ligaens svakeste bortelag (1-0-8) og blir trolig for små mot et Schalke som trenger poeng for å henge med i kampen om CL-plass. Den gode formen gjør at vi likevel tar med et kryss. HU.

10. Bordeaux – Lorient
Kampen trekkes. Innsatsfordelingen var 56-25-19 søndag morgen. Vi setter HU og håper på at trekningen ikke gir B - slik den kun vil gjøre i én av fem tilfeller.

11. Monaco - Paris Saint Germain
Seriefinale i Ligue 1. Med seier vil Monaco kun være to poeng bak PSG, mens tap vil medføre at det er hele åtte poeng opp til gullet. Selv med 14 runder igjen å spille vil Monaco i praksis være ute av gulldansen dersom det skulle bli null poeng.

Monaco har spilt mest på bortebane etter nyttår, men slo Marseille 2-0 hjemme for to runder siden. Nest siste hjemmekamp endte med sesongens første smultring på Stade Louis II, da bunnlaget Valenciennes stakk av med alle tre poengene.

Forrige runde lå man under 1-2 for Lorient, men en reddet ett poeng takket være en god sluttspurt.

Er svekket offensivt av Falcaos langtidsskade, men får den viktige midtbanespilleren Jeremy Toulalan tilbake etter karantene.

PSG måtte slite for å slå Nantes i cupen i midtuken, og det kunne virke som at spillerne hadde dagens kamp i bakhodet. Den dyktige angriperen Edinson Cavani er uaktuell i dag.

PSG har vist i CL at de har et toppnivå som få lag i Europa kan matche, og laget er vår favoritt i kvel. Samtidig er uavgjort en helt ok resultat for hovedstadslaget, og tar med det tegnet. UB.

12. Inter - Sassuolo
Inter tapte som ventet mot Juventus borte sist. Langt verre er det at laget står med katastrofale 0-2-4 på de siste seks i serie og cup. Har nå falt utenfor Europa-plassene.

Playmakeren Hernanes (41 mål på 156 kamper i Lazio) er kjøpt for 20 millioer euro, og det er ventet at brasilianeren debuterer i dag. En meget spennende tilvekst til en midtbane som ikke har vært svært lite kreativ så langt i år.

Esteban Cambiasso og Ricky Alvarez er ute med skade.

Sassuolo slo til med 4-3 mot Milan i midten av januar, men er tilbake på tapersporet med tre nuller på rad. Har falt ned til 19. plass, men det er fortsatt bare ett poeng opp til trygg grunn.

Den nye treneren Alberto Malesani har kjøpt og lånt en rekke nye spillere de siste ukene og har gjort store endringer på laget. Pedro Mendes er ute med karantene, og Emanuele Terranova og Marcello Gazzola er også ute.

Inter vant hele 7-0 da disse to møttes sist. Vi tror ikke på en gjentakelse av det resultatet, men det er ingen tvil om at Inter er favoritter. Sassuolo er et lag som kan slå til når man minst aner det. Er du ute etter en skrell, kan det være kampen å dekke opp. Vi har imidlertid ikke flere garderingern igjen. H.

96-rekker
1. Manchester United – Fulham H

2. Sevilla – Barcelona B

3. Real Sociedad – Levante H

4. Almeria - Atletico Madrid (trukket) UB

5. Sporting Gijon - Ponferradina H

6. Cordoba – Eibar HUB

7. Real Murcia - Deportivo La Coruna UB

8. Alcorcon – Mallorca UB

9. Schalke – Hannover H

10. Bordeaux – Lorient (trukket) HU

11. Monaco - Paris Saint Germain UB

12. Inter - Sassuolo H

Klikk her for å levere dette spillet

432-rekker
1. Manchester United – Fulham H

2. Sevilla – Barcelona B

3. Real Sociedad – Levante H

4. Almeria - Atletico Madrid (trukket) HUB

5. Sporting Gijon - Ponferradina H

6. Cordoba – Eibar HUB

7. Real Murcia - Deportivo La Coruna UB

8. Alcorcon – Mallorca HUB

9. Schalke – Hannover HU

10. Bordeaux – Lorient (trukket) HU

11. Monaco - Paris Saint Germain UB

12. Inter - Sassuolo H

Klikk her for å levere dette spillet

Kommentarer til denne saken