Gå til sidens hovedinnhold

- I dialog med 4-5 spillere

Ole Gunnar Solskjær åpner friskt som Molde-manager.

MOLDE (Nettavisen): Han scoret 126 mål på 366 kamper for Manchester United, en av verdens aller største klubber. Han bidro til seks ligagull i Premier League. Han ble matchvinner da Manchester United beseiret Bayern München i finalen av Champions League i 1999.

Det er derfor forståelig at det skapte oppstandelse da Ole Gunnar Solskjær 9. november ble presentert som manager i Molde.

Ny fjes onsdag?
Mandag 10. januar hadde 37-åringen fra Kristiansund sin første offisielle arbeidsdag. Det ble et sirkus. Hele Presse-Norge var til stede og møtte en blid og offensiv Molde-manager. Som er på spillerjakt.

- Jeg har snakket med en del spillere allerede. Vi håper at det vil falle noe på plass om ikke så langt tid. Det kommer kanskje noen nye fjes på onsdag, når vi samles til den første treningen. Akkurat nå er vi i dialog med 4-5 spillere, fortalte Solskjær.

Davy Claude Angan og Magnus Wolff Eikrem er så godt som klare. Men de andre spillerne er det foreløpig få som vet hvem er.

- Jeg har lært at det er lurt å vente til alt er klart før man tar noe for gitt. Ruud van Nistelrooy var nesten klar for Manchester United før han pådro seg et alvorlig beinbrudd, forklarte Solskjær.

Nederlenderen havnet i United til slutt, men det tok ett år lenger tid enn hva Old Trafford-klubben hadde sett for seg.

Sjansene er uansett gode for at minst én midtstopper bytter til Aker Stadion som hjemmebane før sesongen starter. Både Øyvind Gjerde og Marcus Andreasson er borte fra forrige sesong.

- Marcus var en bærebjelke, både på og utenfor banen. Det blir merkbart at han er borte, men jeg er ganske sikker på at det kommer nye spillere inn, sier Magne Hoset til Nettavisen.

- RBK og VIF er favoritter
Ole Gunnar Solskjær legger ikke skjul på at han har kommet hjem til norsk fotball for å vinne pokaler. Den kommende sesongen tror han likevel at seriegullet vil stå mellom Rosenborg og Vålerenga - forrige sesongs to beste lag.

- Rosenborg og Vålerenga er nok de største favorittene. Det Vålerenga gjorde forrige sesong, var imponerende, konstaterte Solskjær.

Som har god grunn til å dempe forventningene til sitt eget lag.

Sesongen 2010 ble en stor skuffelse for Molde Fotballklubb. Etter den strålende sølvsesongen i 2009 måtte Kjell Inge Røkkes store fotballkjærlighet ta til takke med en ellevteplass.

Det bedret seg betraktelig da Uwe Rösler overtok for Kjell Jonevret 31. august. Tyskeren ledet laget til seks seirer på åtte kamper og tapte ingen av dem. Derfor er det nok mange som vil vente en langt bedre sluttplassering i fjor.

- Målet er å kvalifisere seg for Europa, fastslo Solskjær.

Reklame

Slik kan du kjempe om en premiepott på 90 millioner lørdag

Kommentarer til denne saken