Gå til sidens hovedinnhold

I fengsel for spytt-trusler

Den meget usmakelige trusselen skulle få uante konsekvenser for kjæresteparet.

(iBergen.no) Nå må begge i fengsel for å ha truet politiet med sin egen kroppsvæske.

Truende spytt
Om spyttet til den 31 år gamle rusmisbrukeren ble ansett som et farlig våpen, sier dommen fra Bergen tingrett ingenting om, men retten har uansett betraktet det som en trussel av særlig betydning.

For mannen og hans 36 år gamle kjæreste ble stoppet på gaten av politiet, etter at ransalarmen hadde gått i en drosje like i nærheten. I en ransaking på stedet spurte politibetjentene om 31-åringen hadde noen sprøyter på seg og om han hadde noen sykdommer. Mens han ble holdt i hver arm, svarte mannen at han hadde hepatitt a, b, c og d.

Plutselig ble paret aggressive og ville frigjøre seg fra politiets grep. Rasende ropte mannen at han ville spytte politibetjenten i ansiktet dersom han ikke slapp ham. Begge ble pasifisert ved hjelp av pepperspray og tatt med til politikammeret.

Hindret i tjenesten
Tingretten fant ingen formildende omstendigheter med nesten-spytt-episoden.

«Tiltalte er rusmisbruker og har hepatitt a, b, c og d. Med ordene "slipp meg, ellers spytter jeg deg i trynet" truer han klart politibetjent NN og hindrer ham i sin tjenestehandling. I allminnelighet reageres det strengt og da hovedsaklig med en ubetinget fengselsstraff når politiet blir hindret ved trusler i utførelsen av en tjenestehandling. Retten finner ikke at subjektive formildende omstendigheter som at tiltalte har psykiske problemer kan begrunne samfunnsstraff i dette tilfellet.» heter det i dommen.

Sammen med flere andre forhold ble paret dømt til fengsel. 31-åringen til åtte måneder, mens 36-åringen må sone 30 dager.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai