I går ble en 34 år gammel bergenser kidnappet i Jemen. Mannen jobber for FN, og ble kidnappet av stammen Hariq Akdam.

- Vi kan bekreftet at en FN-ansatt er bortført i Yemen. Ifølge FN skyldes dette en stammekonflikt i Jemen, sier Kjetil Elsebutangen, pressevakt i UD til BA.no.

Stammen har forsikret FN om at medarbeideren er i god behold og ved god helse.

Les også:- Han sa han hadde det bra

- FN arbeider tett med alle relevante myndigheter for å løse situasjonen. De er i kontinuerlig kontakt med 34-åringen og representanter for stammen, forklarer Elsebutangen.

Tett dialog

UD er i tett dialog med FN i denne saken.

- Vi vil bistå der hvor vi kan. Vi er også i kontakt med jemenittiske myndigheter, og hans pårørende i Norge, sier UDs pressevakt. Bergenseren (34) ringte selv hjem til foreldrene etter bortføringen.

Kidnappingen skal ha skjedd på åpen gate i hovedstaden Sana`a. Mannen skal ha blitt fraktet til den østlige provinsen Maarib.

Ifølge Yemen Post forhandler FN med kidnapperne over telefon. Kidnapperne krever at et av stammemedlemmene deres løslates i bytte. Ifølge VG skal mannen ha stått bak drapene på fire soldater de siste månedene.

- Tilfeldig offer

Stammen har de siste månedene ligget i konflikt med myndighetene. FN-arbeideren kan ha vært et tilfeldig offer.

-Trolig er det helt tilfeldig at det er den aktuelle mannen som ble bortført, sier Marcus Ronaldsen som jobber i Martine-Stiftelsen i Jemen.

Den 34 år gamle bergenseren har reist og jobbet mye i utlandet store deler av livet. Han jobber nå som teamleder i UNDP Jemen. Mannen beskrives som svært dyktig på demokratiutvikling og konflikthåndtering.

Vil forhandle

Myndighetene i Jemen har gått inn i saken med den kidnappede nordmannen som arbeider for FN i landet. FN har kontakt med den kidnappede.

Høytstående kilder i Jemens innenriksdepartement opplyser til den engelskspråklige nettavisen Yemen Post at «et stort antall forhandlere» mandag var på vei til Mareb-regionen der stammen som har kidnappet nordmannen holder til.

Representanter for myndighetene sier til avisen at de regner med at nordmannen vil være løslatt innen 36 timer.

Avisen har også kontaktet kidnapperne, men disse nekter å si noe om saken før de har fått garantier for at mannen de krever løslatt fra fengsel, vil bli satt fri.

Mannen skal være en stammeleder ved navn Ali Nasser Hareekdan som ifølge en tjenestemann i Mareb-provinsen er hovedmistenkt for drap på fire regjeringssoldater.

Les flere nyheter fra Bergensavisen.