Gå til sidens hovedinnhold

I god form etter ulykken

I flere timer ble 30-åringen fra Byglandsfjord sittende fast i en iskald foss. Etter den dramatiske redningsaksjonen har mannen kommet seg forbausende raskt.

Etter redningsaksjonen mandag ettermiddag ble paraglideren i 30-årene fløyet til Sentralsykehuset i Rogaland. Han hadde brukket et ben og var sterkt nedkjølt etter ulykken i Raiåsfossen i Byglandsfjord mandag ettermiddag.

Knapt 20 timer senere har mannen kommet seg godt til hektene.

- Han har en god almenntilstand og har kommet seg forbausende godt etter strabasene han var igjennom, sier avdelingsoverlege Sigmund Lende ved ortopedisk avdeling til TV 2 Nettavisen.

Falt ned fossen
Mannen fløy paraglider sammen med sin bror da ulykken skjedde. Han hadde landet på siden av elven over fossen da elven tok tak i skjermen og dro ham ut.

Hjelpeløs ble han ført utfor kanten av den 150 meter høye fossen. 50 meter nede i fjellveggen satte skjermen seg fast i en stein. På samme sted var det en ishylle som mannen reddet seg opp på.

Vanskelig aksjon
I nærmere to timer satt mannen på ishylla mens redningsmannskaper forsøkte å komme ham til unnsetning. Arbeidet var svært vanskelig. Vindforholdene ved fossen gjorde det vanskelig for helikoptrene å manøvrere. I tillegg fryktet man at lufttrykket fra rotorene skulle dytte mannen av hylla.

For det tredje var det en risiko for at redningsmannskapene selv kunne dytte mannen ned i dypet når de forsøkte å redde mannen.

Heldigvis gikk det bra. Redningsmennene i 330-skvadronen firte seg ned til mannen og fikk sikret og heist ham om bord i helikopteret. Han hadde da store mengder is på hodet og nedover skuldrene etter å ha sittet i dusjen fra det iskalde vannet i nærmere to timer.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021