Gå til sidens hovedinnhold

I kveld blir Argentina verdensmestre

Mens en hel fotballverden har latt seg forføre av Tyskland, er det en rekke gode grunner for å tro at Argentina vinner VM-finalen. Vi har gjort analysen for hvorfor.

Sportspills meny søndag:
V64 Jarlsberg: En makaløs søndag
V5 Jarlsberg: Et innbringende vorspiel
V4/V5 Gøteborg: Niels Petersen må berge gevinstene

Endelig er søndagen her og endelig er finalen i fotball-VM her mellom gigantene Tyskland og Argentina.

HTML EMBED
HTML EMBED

Dagens VM-tips

Tyskland - Argentina B

Det er ikke lett å forutse hvilken type kamp vi kan se for oss. Kvartfinalen mellom Tyskland og Frankrike ble et eneste stort gjesp, men ellers har Tyskland vært involvert i underholdende kamper gjennom hele VM, som kulminerte med en utenomjorden-opplevelse i semifinalen mot et ultragavmildt Brasil.

Defensivt fokus
For Argentinas del har det jevnt over vært lite underholdning. Trener Alejandro Sabadell har prioritert det defensive og veldig mange synes Argentina har vært kjedelige i VM og hevder i tillegg at Argentina ikke har vært i nærheten av å imponere. Da er det viktig å minne om at fotball BÅDE handler om det offensive og det defensive. Og defensivt har Sabadells lag imponert mer enn noen andre.

Bookmakere over hele verden har latt seg "forføre" og derfor er Tyskland satt til klar favoritt i kveld. 2,05 - 3,05 - 3,40 er oddsene Norsk Tipping har på kveldens kamp og undertegnede har aldri vært i tvil om hvor pengene skal settes i kveld.

I motsetning til de aller fleste eksperter, skal vi spille Argentina i kveld og vi har en rekke argumenter for hvorfor.

Bak tallene
- Tyskland har bortsett fra noen magiske 20/30 minutter mot Brasil ikke imponert nevneverdig. I åpningskampen mot Portugal fikk som kjent Portugal Pepe utvist allerede etter 37 minutter. Og da var den kampen kjørt. I den påfølgende 2-2 kampen mot Ghana var Ghana fulgt på høyde med Tsykland.

I åttedelsfinalen mot Algerie var Tyskland i trøbbel under ordinær tid og måtte ha ekstraomganger for å avansere til kvartfinalen og i kvartfinalen mot Frankrike kunne det like godt bikket den andre veien.

Prioritert forsvar
Så er det Argentina som tildels har forsvart seg til finalen. 2-1 over Bosnia i åpningskampen, ble fulgt opp av en svært middels forestilling mot Iran (1-0), før det ble 3-2 seier over Nigeria i den siste gruppespillskampen. Måtte ha ekstraomganger i åttedelsfinalen og litt Messi/Di Maria magi der for å slå Sveits 1-0. Deretter ble det 1-0 over Belgia i kvartfinalen, før det ble avansement til finale etter straffespark i semifinalen mot Nederland.

Ursterke defensivt
I kveld kommer Tyskland til å møte et betongforsvar og det kommer til å prege kampen. Argentina har presentert noen strålende forsvarsspillere i dette VM og både Ezequiel Garay og Martin Demichelis har stengt butikken. Sammen med det defensive midtbaneankeret Javier Mascherano har de vært strålende.

I tillegg lukter det Lionel Messi av denne kampen, da Tyskland ikke har sin fremste styrke defensivt. I kveld blir det bedre arbeidsbetingelser for Messi og han trenger som kjent ikke mange mulighetene.

Tysklands antatte lagoppstilling i kveld:
Neuer, Lahm, Hummels, Boateng, Höwedes, Khedira, Schweinsteiger, Kroos, Özil, Müller, Klose

Argentinas antatte lagoppstilling i kveld:
Romero, Rojo, Garay, Demichelis, Zabaleta, Mascherano, Perez, Biglia, Messi, Levezzi, Higuain (det kan være Aguero får startplass, og det kan være Di Maria blir friskmeldt).

Arjen Robben var nesten usynlig i semifinalen mot Argentina og et balltrillende Tsykland kommer aldri til å få de rommene de har fått i de tidligere kampene i Vm i kveld.

Hva hvis?
Til sist kommer det kanskje aller viktigste argumentet. Hva hadde oddsen vært på tysk seier i kveld om ikke laget hadde "forført" hele fotballverden mot Brasil? Det hadde trolig vært helt jevnsatte oddser.

Til 3,40 i odds er det bare å spenne buen. Argentina og Lionel Messi blir verdensmestre i kveld og SKAL spilles til slik odds.

Kommentarer til denne saken