Gå til sidens hovedinnhold

I kveld er det fest på Emirates

Champions League og Europa League er hovedingrediensene på ukens midtukekupong. Sjekk våre tippetips.

SJEKK HVORDAN: Slik får du tippet på iPhone

Ukens midtukekupong består av to åttedelsfinaler i Champions League, åtte kamper fra Europa League samt to kamper fra engelsk fotball. Det er duket for en spennende kupong med flere svært interessante oppgjør.

Vi har som vanlig satt opp et lite og et stort tipsforslag nederst i artikkelen som du kan levere direkte.

1. Arsenal - Barcelona
Det begynner med det beste av det beste. De to lagene kanskje spiller den mest attraktive fotballen av alle i verden, lillebror mot storebror. Lagene møttes som kjent også i fjorårets kvartfinale, også da med første kamp i London. Og for de som husker godt, en aldeles sinnssyk førsteomgang av Barcelona, der de faktisk kunne ledet 5-0 til pause. Det endte 2-2, men Barcelona moste som kjent Arsenal i returkampen (4-1). I 2006 møttes for øvrig lagene i finalen i Champions League, sluttresultat den gang: 2-1 til Barcelona.

Samir Nasri er gledelig nok for hjemmelaget friskmeldt til onsdagens kamp, Arsenals kanskje beste spiller denne sesongen. Bacary Sagna er suspendert, mens Abou Diaby igjen er tvilsom.

For Barcelona er forsvarskjempen Claude Puyol ute, og dermed flyttes franskmannen Eric Abidal inni midtforsvaret sammen med Pique. Abidal har forresten hatt en strålende sesong, og er kanskje den aller største positive overraskelsen hos katalanerne. Fremover er alle artistene på plass, og selv om Barcelona skuffet litt med 1-1 borte mot Sporting Gijon i helgen, må det tas med at laget ikke stilte med toppet førsteellever der. Mascherano startet i den kampen blant annet, og gjorde påny en svak kamp. I kveld er det gyldne triangel tilbake (Xavi, Busquets og Iniesta).

Vi synes ikke Arsenal-seier helt kan utelukkes søndag, selv om Barcelona har virket utilnærmelige denne sesongen. Husk at det er best av to kamper som gjelder, og Barcelona vil uansett være tilfreds med uavgjort. Vi dekker kampen helt ut. HUB.

2. Roma - Shaktar Donetsk
To forferdelig svake hjemmekamper av Roma nå (først 1-1 mot svake Brescia) og lørdag 0-2 tap mot Napoli. Undertegnede har sett Roma i mange kamper denne sesongen, og det er nesten ufattelig at de har stått med 8-3-0 på hjemmebane forut for kampen mot Napoli. Roma var klart bedre på denne tid i fjor. De skapte ikke en eneste kvalifisert målsjanse mot Napoli, og var også heldige som fikk med seg 1-1 mot Brescia i forrige hjemmekamp.

Shaktar Donetsk er imidlertid et feiende flott fotballag å se på. Og et lag som elsker å kontre. Bortsett fra det forsmedelige 1-5-tapet borte for Arsenal, vant ukrainerne de resterende fem gruppespillkampene sine. Og for to år siden vant de som kjent Europa League.

For hjemmelaget returnerer Burdisso (den argentiske stopperen) og Mexes. I tillegg "truer" Luigi del Neri med å starte med en formløs Francesco Totti.

Bortelaget Shaktar Donetsk er utenfor sesong nå, men har faktisk spilt ni privatkamper. Slo som kjent Rosenborg 4-1 for halvannen uke siden på La Manga (stilte da sitt beste mannskap). Har kun vunnet fire av disse ni privatkampene, uten at man skal legge veldig mye vekt på dette.

Kun forsvarsspilleren Kobin er ute med skade.

Roma tapte hjemme for rumenske Cluj i fjorårets Champions League, de tapte hjemme for sveitsiske Basel i gruppespillet denne sesongen. Shaktar Donetsk er et klart bedre fotballag enn disse to, og dersom Roma fortsetter med sitt tversoverspill, blir de "drept" av ukrainerne over to kamper. Vi tror lite på Roma, klart mest på Shaktar Donetsk. UB.

3. Wigan - Bolton
Omkamp i fjerde runden i FA-cupen, og både Wigan-manager Robert Martinez og Bolton-manager Owen Coyle varsler tildels store endringer på lagene de mønstret i helgens ligakamper.

Heroisk innsats av Wigan som sprakk Liverpools seiersrekke og fikk med seg et verdifullt poeng fra den kampen. Helt sikkert er det at Emmerson Boyce er uaktuell på gunn av skade, mens nykommer Conor Sammon ikke kan spille (deltok ikke i første møte og blir cuptied i denne kampen).

Hos Bolton er den suksessfulle nykommeren Daniel Sturridge cuptied, mens stopperen Zat Knight er ute med skade.

Med så mye usikkerhet rundt eventuelle lagoppstillinger, er dette en vrien kamp å vurdere. Men bortesvake Bolton vinner neppe. HU.

4. Scunthorpe - Nottingham Forest
Championship. Grufulle 1-1-11 på de siste tretten ligakampene for hjemmelaget som kun har vunnet én hjemmekamp denne sesongen (1-3-9 er totalen borte). Seieren kom for øvrig så langt tilbake som 28. august. Joe Garner (på lån fra Forest) får ikke spille denne kampen. Chris Dagnall, Rob Jones og David Mirfin kan alle være tilbake. Sju poeng opp til Crystal Palace på sikker plass for Scunthorpe, som nå skal spille tre hjemmekamper på rad.

Nottingham Forest nekter å tape, og selv om de måtte spille med ti mann i langt over en omgang borte mot serieleder QPR søndag, kapret uleven ett poeng. Har ikke tapt en ligakamp siden 0-1 for Leicester 29. november og står nå med 10 ligakamper på rad uten tap. Hele åtte av disse er vunnet for Forest er for fullt med i kampen om direkte opprykk.

Midtbanespiller Radoslaw Majewski ble altså utvist søndag og må sone sin første av tre kampers karantene her, i tillegg er midtbanekollega Dexter Blackstock fortsatt ute med skade. Robbie Findley og Guy Moussi, er også på skadelisten, og Forest-manager Billy Davis "okker" seg over mangel på sentrale midtbanespillere.

Et helt formløst hjemmelag mot et svært formsterkt bortelag. Vi spiller Forest. B.

5. Sparta Praha – Liverpool
De siste åtte kampene er fra 16. delsfinalen i Europa League og spilles torsdag kveld. Det spilles best av to kamper og returkampene går om en uke. Sparta endte på andreplass i sin gruppe bak suverene CSKA Moskva med ni poeng på seks kamper, mens Liverpool tok ti poeng og vant sin gruppe nokså komfortabelt.

Det har vært mye turbulens rundt Sparta de siste dagene etter at trener Jozef Chovanec brukte tre spillere som hadde trukket seg fra landslagsoppdrag i en treningskamp mot Zenit for en uke siden. Den tsjekkiske ligaen starter igjen 20. februar etter en vinterpause på over tre måneder. Sparta ligger på andreplass med 37 poeng på 17 kamper.

Goalgetter Wilfried Bony (fem mål i gruppespillet) er forsvunnet til nederlandske Vitesse. Juraj Kucka er solgt til Genoa. To nye spillere er hentet inn.

Mye har skjedd med Liverpool siden gruppespillet, og den nye manageren Kenny Dalglish har innkassert 13 av 15 mulige poeng på de siste 5 kampene i serien. Dette er det eneste gjenværende trofeet Liverpool har å kjempe for, så Europa League har nok full prioritet om dagen.

Liverpool må klare seg uten sine nyinnkjøpte spisser Luiz Suarez og Andy Carroll. Førstnevnte er ikke spilleberettiget, men sistnevnte først er ventet skadefri i begynnelsen av mars. Det er også usikkert om Steven Gerrard, Daniel Agger og Martin Skrtel rekker kampen.

Liverpool skal jo være best av disse, men vil som selvsagt være greit fornøyd med uavgjort. UB.

6. Sevilla – Porto
Sevilla sikret andreplassen i gruppen med 2-2 i en nervepirrende hjemmekamp mot Borussia Dortmund i siste runde. Har skuffet i den hjemlige serien med åttendeplass og 31 poeng på 23 kamper så langt. Tapte 2-3 borte for Racing Santander i helgen og spilte 0-0 hjemme mot bunnlaget Malaga runden før. Har ikke vunnet på fem kamper og gjør det svakt hjemme sammenliknet med tidligere sesonger.

Porto tok seg enkelt videre fra gruppespillet med 16 poeng av 18 mulige. Har pene 10-2-0 på sine 12 siste kamper i Europa League og leder den portugisiske serien med hele 11 poeng. Kan dermed konsentrere seg fullt og helt om avansement i turneringen.

Ingen flyt for hjemmelaget denne sesongen, men Porto vil nok være meget tilfreds med uavgjort her. Vi prøver en frekkis og spiller en ugardert U.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

7. Lille - PSV Eindhoven
Lille endte på andreplass i sin pulje, men tok ikke mer enn åtte poeng. Sikret avansementet med 3-0 over Gent i siste runde. Leder den hjemlige serien med fem poengs margin. Slo Nice 2-0 hjemme i helgen og spilte 1-1 borte mot Auxerre runden før.

PSV vant sin pulje med 14 poeng, tre poeng mer enn Metalist på andre. Leder den nederlandske ligaen på målforskjell, men har fem poeng ned til Ajax på tredje. Revansjerte seg med 4-0 borte mot AZ i helgen etter å ha tapt 0-1 for Den Haag runden før.

Intet imponerende gruppespill av franskmennene, og ligaen har nok høyeste prioritet i øyeblikket. PSV Eindhoven har rikelig med erfaring fra Europa, og vi synes dette ser svært åpent ut. HUB

8. Rangers - Sporting Lisboa
Rangers kvalifiserte seg til 16. delsfinalen i Europa League gjennom tredjeplass i sin Champions League-gruppe. Til slutt skilte det hele fem poeng opp til Valencia på andre. Rangers har fem poeng opp til ledende Celic i den skotske ligaen, men har to kamper til gode på erkerivalen. Slo Motherwell hele 6-0 i helgen og Hearts 1-0 runden før.

Sporting var allerede puljevinner før siste runde og kunne ta det rolig i siste kamp mot Levski Sofia (tapte 0-1). Ligger på tredjeplass i den hjemlige serien, men det skiller hele 23 poeng opp til suverene Porto. Har spilt uavgjort i de to siste seriekampene, blant annet skuffende 3-3 hjemme mot bunnlaget Naval for halvannen uke siden.

Rangers er seige hjemme i Skottland og på en vanskelig kupong gir vi dem full tillit. H

9. Napoli – Villarreal
Napoli endte på andreplass i sin gruppe med 7 poeng og negativ målforskjell. Sikret avansementet med 1-0 hjemme mot Steaua i siste runde. Går mot den beste plasseringen i Serie A på svært mange sesongen og ligger på andreplass, tre poeng bak ledende AC Milan. Tok en knallsterk og meget fortjent 2-0-seier borte mot Roma i helgen og vant 2-0 hjemme mot Cesena runden før.

Villarreal vant sin pulje med 12 poeng, ett mer enn PAOK. Ligger på fjerdeplass i den spanske serien, og det er to poeng opp til Valencia på plassen som gir Champions League-plass neste sesong. Har skuffet stort i de to siste kampene, med 0-1-tap for middelmådighetene Deportivo og Levante.

Ikke alltid like lett å vite hvordan italienere prioriterer en slik kamp, ihvertfall ikke nå som laget gjør det så bra i ligaen. Formen er uansett strålende, det er den ikke for Villarreal som har gått på to strake tap mot svak motstand. Sjanseartet H i Napoli.

10. Anderlecht - Ajax
Anderlecht kom på andreplass i sin gruppe, bak den suverene gruppevinneren Zenit som tok full pott. Kun sju poeng var nok for Anderlecht, som sikret avansementet i siste kamp, hjemme mot Hajduk Split. Var også med i fjorårets Europa League og kom da til andre sluttspillrunde. Er i knallform i hjemlig liga og uten tap på de femten siste ligakampene (12-3-0), men jages fortsatt av Genk i kampen om ligagullet.

Juvelen Luis Suarez er borte for Ajax, som altså kommer inn i Europa League etter å ha blitt nummer tre i sin gruppe i Champions League. Har fem poeng opp til lederduoen PSV Eindhoven og Twente etter å ha rotet bort en tilsynelatende sikker 2-0-ledelse borte mot Roda søndag.

Lagene møttes i gruppespillet i Europa League forrige sesong. Tillsvarende oppgjør endte da 1-1, mens Anderlecht overraskende vant 3-1 i Amsterdam.

Ingen tvil om at Ajax er svekket nå som Luis Suarez har reist. Vi tror ikke hjemmelaget taper denne kampen. HU.

11. Besiktas - Dynamo Kiev
Hjemmelaget har ikke noen god historie i Europa, men etter 4-1-1 i gruppespillet ble det komfortabelt avansement denne gangen. Femten poeng opp til ledende Trabzonspor i den hjemlige ligaen, og gode Simao (fra Atletico Madrid) og Manuel Fernandes (fra Valencia) er derfor hentet inn, men ingen av disse får spille e-cup. Det får imidlertid Hugo Almeida, som ble hentet fra Werder Bremen.

Ukrainske Dynamo Kiev er i likhet med Shaktar Donetsk ute av seriespill for tiden (vinterpause). Kom til semifinalen i daværende UEFA-cupen så sent som i 2009. 3-2-1 i gruppespillet og kom seg greit videre. Yuri Semin er ny trener siden den gang.

Svært åpen affære dette og alle tegn må med. HUB.

12. Benfica - Stuttgart
Hjemmelaget kommer inn i Europa League etter å ha endt på en skuffende tredjeplass i sin CL-gruppe (Lyon og Schalke gikk videre). Holder ellers strålende form i hjemlig liga med ni strake seirer og 27-5 i målforskjell. Likevel er det ni poeng opp til den suverene lederen Porto. David Luiz er solgt til Chelsea. Jardel og Cardole er hentet inn. Javier Saviola er suspendert.

Stuttgart er i ferd med å gjennomføre en katastrofesesong i Bundesliga og har nå fire poeng opp til kvalikplassen etter det fæle 1-4-tapet hjemme for Nürnberg i helgen. Vant sin gruppe, men Odense, Getafe og Young Boys var de andre lagene i gruppen, så motstanden kan ikke sies å ha vært tøff. 5-0-1 på de seks gruppespillkampene var uansett klart godkjent. Åtte-ni spillere sliter med skader og det er vel liten grunn til å tro at denne kampen får særlig høy prioritet, da overlevelse i ligaen må være langt viktigere. Meget hjemmesterke Benfica får full tillit. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 16.02.2011 20:40
1. Arsenal - Barcelona U
2. Roma - Shakhtar Donets U B
3. Wigan - Bolton H U
4. Scunthorpe - Nottingham Fore B
5. Sparta Praha - Liverpool U B
6. Sevilla - Porto U
7. Lille - PSV Eindhoven H U
8. Rangers - Sporting Lisboa H
9. Napoli - Villarreal H
10. Anderlecht - Ajax H U
11. Besiktas - Dynamo Kiev H U B
12. Benfica - Stuttgart H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 16.02.2011 20:40
1. Arsenal - Barcelona H U B
2. Roma - Shakhtar Donets U B
3. Wigan - Bolton H U
4. Scunthorpe - Nottingham Fore B
5. Sparta Praha - Liverpool U B
6. Sevilla - Porto U
7. Lille - PSV Eindhoven H U B
8. Rangers - Sporting Lisboa H
9. Napoli - Villarreal H
10. Anderlecht - Ajax H U
11. Besiktas - Dynamo Kiev H U B
12. Benfica - Stuttgart H
HTML EMBED


HTML EMBED

Kommentarer til denne saken