Spanjolen Mikel Astarloza, som sykler for Euskaltel, vant tirsdagens 16. etappe. Det var 29-åringens første etappeseier i rittet som han har deltatt i hvert år siden 2003.

Hans største prestasjon tidligere i karrieren var seier i Tour Down Under i 2003. Franske Sandy Casar, som tok 2. plassen, seks sekunder bak Astarloza, tok for øvrig sin sjette 2. plass i Touren i karrieren. Trøsten er at han tross alt har en etappeseier også.

Det ble ingen endringer i sammendraget, noe som betyr at sammenlagtleder Alberto Contador fortsatt leder - 1,37 foran Lance Armstrong.

Det ble heller ingen endringer i Thor Hushovds kamp mot Mark Cavendish om den grønne trøya. Begge kom i mål mellom 20 og 30 minutter bak etappevinneren.

Se her for resultater på etappen og sammenlagt. (ekstern lenke)

Men det var noe helt annet som stjal fokuset på etappen.

(Saken fortsetter under bildet)

Stygg smell
Jens Voigt, lagkamerat med Kurt Asle Arvesen i Team Saxo Bank, falt voldsomt i en utforkjøring før mål.

Tyskeren hang fint med før han gikk i bakken i svært høy hastighet på vei ned fra Col du Petit-Saint Bernard (2188moh) på den 16. etappen av Tour de France, skriver ANB.

Ut fra TV-bildene kunne det se ut til at Voigt skled på den hvite midtstripen i asfalten. Veteranen deiset i bakken med kneet og skulderen (kragebeinet) først. Fallet var så hardt at det slo gnister under sykkelen idet han traff bakken.

Vogt skled flere meter før han ble liggende hardt skadd midt i løypa. Han mistet bevisstheten, men kom til bevisst igjen da han fikk hjelp.

37-åringen ble umiddelbart tatt hånd om av ambulansepersonell, og er sendt til sykehus. Der undersøkeshan nå for hodeskader. Ifølge Ekstra Bladet er han ute av Touren.

- Han er nå ved bevissthet, men i sjokk, sa arrangørene ifølge Reuters tirsdag kveld.

Et par timer senere kom det beskjed om at han utrolig nok slapp unna det hele med hjernerystelse og brudd i høyre kinnbein.

- Jeg tror jeg har sluppet billig unna fallet. Nå håper jeg at dere kan fokusere videre på rittet, og ønsker alle lykke til på den harde etappen onsdag. Der venter det en hard jobb, sier Voigt ifølge Ekstra Bladet i en hilsen til lagkameratene.

Sjekk siste sportsnytt her!