Gå til sidens hovedinnhold

- I Sogndal måtte vi vaske klærne våre selv

Slik har Kenneth Udjus opplevd overgangen til Lillestrøm.

Torsdag er det klart for oppgjøret mellom Lillestrøm og Sogndal på Åråsen.

For LSK-keeper Kenneth Udjus blir kampen trolig ekstra spesiell. Udjus forlot Sogndal til fordel for Lillestrøm etter forrige sesong og torsdagens kamp blir sørlendingens første møte med gamleklubben.

Til Nettavisen forteller Udjus at han har gode minner fra oppholdet i Sogn og Fjordane, men at han nå er glad for å være i en mer profesjonell klubb.

- Overgangen har vært ganske stor. Jeg går fra en flott liten klubb til en mye større og profesjonell klubb. Lillestrøm er en flott profesjonell klubb, som har ambisjoner om å ligge i høyere sjiktet av norsk fotball, og det er noe som passer meg bra, sier Udjus til Nettavisen.

Savner ikke klesvasken
29-åringen innrømmer derimot at det er enkelte ting han vil savne med Sogndal.

- Det er en spesiell, liten plass hvor du på en måte møter alle de på laget ditt, i hvert fall to ganger om dagen. En gang på butikken og en gang på cafeen etterpå. Det er en liten sjarmerende plass hvor samholdet er veldig stort – alle bryr seg om klubben. Men det blir igjen litt mindre profesjonelt og de har ikke råd til å satse, og så er det en fryktelig liten plass, forklarer sørlendingen.

Det er spesielt én ting han er glad han nå slipper som LSK-spiller. I de fleste tippeligaklubber er det vanlig at klubben tar seg av vask av treningstøy og drakter, men det opplevde ikke 29-åringen i Sogndal.

- Vi måtte vaske klærne våre selv der oppe, så det er litt små forhold. Men absolutt sjarmerende på sin måte. Nå hadde jeg to fine år der, men så var det på tide å flytte på seg, forklarer Udjus.

29-åringen imponerte for Sogndal forrige sesong, og ble blant annet tildelt Kniksenprisen under kategorien årets målvakt for sin innsats.

Håper å få prøve seg på landslaget
Men en mulighet på landslaget har derimot latt vente på seg for 29-åringen.

- Tror du veien til landslaget er kortere i Lillestrøm?

- Det er vanskelig å si, Sogndal har hatt landslagskeepere før de, men kanskje veien er litt kortere i en større klubb som Lillestrøm. Jeg håper det. Jeg prøver ikke å tenke så mye på det egentlig. Jeg må si at jeg hadde håpet at jeg ble tatt inn og sett litt på i fjor, men det ble jeg ikke, og da må jeg få lov til å være litt skuffet over det. Men nå i år så tenker jeg ikke så mye på det. Nå forsøker jeg å prestere bra for Lillestrøm og så får det være en bonus om jeg får en mulighet på landslaget, sier Udjus.

Foreløpig virker å Rune Almenning Jarstein å være landslagssjef Egil Drillo Olsens klare førstevalg.

Så gjenstår det å se om Udjus klarer å imponere landslagsledelsen nok til at han får prøve seg på Ullevaal.

Torsdag får han i hvert fall muligheten til å vise seg fram når Sogndal kommer på besøk til Åråsen.

Kampen følger du i vårt livesystem fra klokken 18.00

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken