Gå til sidens hovedinnhold

I strupen på minoritetene

Siv Jensen advarer mot sharialover i Norge.

- Det skal ikke være slik at man legger så godt til rette for religiøs utfoldelse at det går på vanlige folks rettsoppfatning løs, sa Frp-formann Siv Jensen under egen tale på Frps landsstyremøte i Oslo lørdag.

Så gikk hun rett i strupen på norske minoriteter og deres kamp for sine rettigheter.

- Vi har blant annet halalmat i fengselet. Skal det være slik? At vi må ha to kjøkkener i norske fengsler fordi noen vil ha halalmat? Det synes jeg er feil. De bør være fornøyd med at de får flere varme måltider hver dag, sa Frp lederen til applaus fra de fremmøtte delegatene.

Sharia-lover
Hun gikk også til angrep på retten til å få fri fra skole og arbeid på egen nasjonaldag.

- Vi skal ikke godta egne fridager eller separerte gymtimer ut fra kjønn. Det blir å tillate at minoriteter bestemmer samfunnsutviklingen. Det vil vi ikke ha noe av. Det er norsk lov og styresett som skal gjelde. Tillater vi dette så kan også Oslo og andre norske byer nærme seg tilstandene i Malmö der utrykningsmannskaper ikke tør dra inn i enkelte bydeler, og der sharialovene har overtatt fullstendig. Det er hverdagen i Sverige, ikke at vi forsøker å skape skremselspropaganda. Dette er hverdagen og virkeligheten, fortsatte Jensen.

Frp-formannen var også sterkt kritisk til Jonas Gahr Støres forsøk på dialog med deler av den islamske verden.

- Hvordan har han tenkt til å drive dialog med disse landene når deres bidrag er å begrense ytringsfriheten. Dette er ingenting å forhandle om. Dersom han har tenkt til å godta bare litt kriminalisering av religionsfrihet eller ytringsfrihet er vi på ville veier, sa Jensen.

Gammelt nytt
Førsteamanuensis Toril Aalberg på NTNU i Trondheim sier hijabsaken i så måte har vært en gavepakke for Frp.

- Frp har høy troverdighet på innvandringssaken og kommer til å spille hardt på å holde denne saken varm, sier Aalberg til Nettavisen.

Hun får støtte av valgforsker Marcus Buck ved Universitetet i Tromsø.

- Partiet har i hovedsak to områder der de er store. Det er kritikk til multikultur og helse- og sosialsaker. Og innvandringssaken slipper de aldri. Problemet deres er at det kun er 20 prosent av velgerne som mener denne saken er veldig viktig. Folk er faktisk i utgangspunktet skeptisk til å presse majoritetens kultur på minoritetene, sier Buck til Nettavisen.

Fri dressur
Ifølge Aalberg kan Frps fornyede fokus på innvandrings- og minoritetskritikk være et utslag at sentrumspartiene Venstre og KrF ettertrykkelig har lukket døren for samarbeid med Frp.

- I og med at den ballen er lagt død har Frp større mulighet til å vise at de fortsatt er Frp i denne saken. Det er imidlertid lenge til valget, og det er tvilsomt om de klarer å holde denne saken varm lenge nok til at den får innvirkning dersom det ikke skulle dukke opp flere saker knyttet til denne problemstillingen, sier Aalberg.

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen