Barcelona-trener Pep Guardiola har ikke for vane å ta altfor store ord i sin munn.

Sånn sett fremstår han helt annerledes enn sin motstander onsdag, Jose Mourinho. Tirsdag kveld sprakk det imidlertid for Guardiola, som slo kraftig tilbake mot Real Madrid-treneren.

Men selvsagt, det var Mourinho som startet - med et klart stikk til Guardiola som satte spørsmålstegn ved en manglende offsideavgjørelse i cupfinalen mellom de to lagene lørdag. En offsideavgjørelse som det i ettertid viste at dommeren hadde rett i.

- Frem til nå har vi hatt to typer trenere. En veldig liten gruppe som aldri snakker til dommerne. Så er det en større gruppe, som jeg er en del av, som kritiserer dommerne når de gjør store feil. Så har vi også de som er veldig glade i å snakke om hvor gode dommerne er, sa Mourinho.

- Men nå, etter det Pep sa her om dagen, så har vi fått en tredje gruppe med trenere, en gruppe han er alene i, som kritiserer dommerne selv når de tar korrekte avgjørelser. Det har jeg aldri sett før i fotballen, sa Real Madrid-treneren.

Guardiola er ikke imponert.

- Han er den forbanna sjefen, den forbanna mesteren. Utenfor banen har han overtaket. Han kan få sin egen Mesterliga-tittel for det. Men vi har jobbet sammen i fire år. Han kjenner meg. Jeg kjenner ham, og det er det jeg vil huske og fokusere på. Det er uansett ikke hyggelig når en jeg har jobbet med tror på det han leser i stedet for meg. Men hvis dere tror at jeg klager på trenere så er det helt fantastisk. Da er det ingenting jeg kan gjøre, sier han.

Barcelona knuste Real Madrid hjemme i serien før jul, men de siste par ukene har lagene spilt uavgjort i serien i Madrid, før Real fikk revansje i cupfinalen i Valencia.

Onsdag møtes lagene i Madrid i den første Mesterliga-semifinalen, mens returkampen går i Barcelona neste uke.