Gå til sidens hovedinnhold

- I United sitter ingen Abramovitsj

Derfor vil David Moyes «få lov» til å mislykkes.

Torsdag ble det klart at David Moyes tar over som manager for sir Alex Ferguson i Manchester United. Den nåværende Everton-sjefen har signert en seksårsavtale med United.

Ferguson ga beskjed tidligere denne uken om at han legger opp som manager etter sesongslutt, og Moyes ble tidlig pekt ut av pressen og bookmakerne som favoritt til å overta jobben.

Redaktør for Manchester Uniteds offisielle nettside i Norge, Dag Langerød, er meget fornøyd med valget som er gjort av klubben, og mener det er en klok avgjørelse å ansette Moyes.

- Jeg er veldig godt fornøyd med avgjørelsen, men registrer at det har vært et veldig stort sprik blant fansen. Noen har ønsket José Mourinho, noen har ønsket Jürgen Klopp, noen har ønsket Ole Gunnar Solskjær, og noen har hatt andre favoritter til jobben. I et par år nå har Moyes vært min kandidat. Det er mye på grunn av verdiene hans, sier Langerød til Nettavisen.

- Passer United
Moyes kom fra Preston til Everton i 2002 og har gjort en knalljobb med de blå fra Liverpool. Han har bygd et sterkt lag og fått fram mange gode, unge spillere.

- Nesten uten penger har han nådd toppen i England med Everton. Han har gjort en god jobb med ungdomsavdelingen der, og fått fram mange egne spillere. Slik sett passer han og United som hånd i hanske. Moyes er også skotte, og United har hatt sin største suksess under skotter, Matt Busby og sir Alex Ferguson, forteller Langerød.

Redaktøren er ikke bekymret over at Moyes står uten trofeer på sine elleve år som manager for Goodison Park-klubben.

- Mourinho og Klopp har ganske litt mer ballast sånn sett, men jeg synes Moyes har levert såpass bra i Everton at dette høres spennende ut, sier Langerød.

- Ingen garantier
United.no-redaktøren er sikker på at ansettelsen av Moyes vil sikre at United drives videre på samme måte som under sir Alex Ferguson.

- Ja, det er jeg sikker på. Dette sikrer at United vil bli drevet videre på samme måte på alle ulike nivåer. Men dette er likevel ingen garanti for titler. Det er viktig å huske at United nå har mistet tidenes beste manager, og vil også miste David Gill som direktør. Det blir spennende, men alle United-fans vil nok nå se mot sommeren og neste sesong for å se hva som skjer.

- Men United har ingen rett til å vinne fotballkamper, og det er ikke garantert at dette blir en suksess, legger han til.

Ved å gi Moyes en seksårskontrakt er det tydelig at Manchester United har stor tro på skotten i det lange løp. Langerød tror den nye manageren vil få tid til å finne seg til rette.

- Nå har de tatt et valg, og med mindre det går fullstendig på «ratata», så er dette et valg som gir stabilitet. Jeg tipper Moyes vil få tid på seg, tid til å prøve og feile. I United sitter det ingen Roman Abramovitsj, og Moyes kommer ikke til å forsvinne etter en tredjeplass, eller en sesong uten titler, mener Langerød.

- Er nok spent
Sir Alex Ferguson, som også prøvde å hentet Moyes som assistent i 1998, har uten tvil hatt mye å si i denne avgjørelsen. Langerød mener dette sier seg selv.

- United har hatt tidenes beste manager som sjef. Uansett hva som har skjedd i fotball over de siste 30 årene, så har Ferguson taklet den utfordringen, gjort de rette valgene og hatt suksess. De måtte lytte til Ferguson. Jeg tror Ferguson og Gill har hatt klare samtaler om dette, sier redaktøren til Nettavisen.

Etter at den inneværende sesongen er over vil Ferguson gå inn i en styremedlemrolle i Old Trafford-klubben.

- Men klarer Ferguson å holde seg unna?

- Det er nok Moyes spent på også. Mitt håp er at Ferguson, 71 år gammel, nå vil ta en tur på veddeløpsbanen, reise til New York og bruke den bussbilletten han fikk i 65-årsgave. Jeg håper han bruker tid på å kose seg med familien, og heller sier til Moyes at: «Er det noe du lurer på, kom til meg og still spørsmål», svarer Langerød.

- De to må nok ta en lang prat nå. Og det må være enighet om rollene. Det er viktig at Ferguson ikke skal mene for mye nå. Men Moyes virker også som en klok mann, med stor kapasitet til å tenke selv. Han kan selvsagt trekke Ferguson inn i enkelte faser, men jeg håper han får fred og ro til å forme dette på egen hånd. Det ville vært det beste, sier United.no-redaktøren.

Drar Rooney?
David Moyes' første oppgave som Manchester United-sjef heter trolig Wayne Rooney. Ryktene rundt spissen har igjen vært mange denne våren, og han kobles bort fra klubben.

Langerød mener det første Moyes må gjøre i sin nye jobb, er å ta en prat med Rooney.

- Om det stemmer at han ba om en overgang for to uker siden, så er det andre gang på tre år han gjør dette. Moyes må ta en prat med ham, men hvis det er slik at Rooney vil spille for Manchester United, og er villig til å akseptere de kravene Moyes stiller til ham, så gleder jeg meg til å se Rooney i klubben, også de neste årene.

- Han har hatt en variabel sesong i år, men likevel vært involvert i over 20 mål (12 mål, 10 assists). Det er altså en middelmådig sesong for Rooney. Det er ikke lenge siden han var i superform og scoret 30 mål på en sesong. Det ville vært fantastisk å ha en motivert Rooney med videre, men han har ikke virket helt på nett og fornøyd den siste tiden. Så dette må avklares. Får ikke Moyes de signalene han ønsker, er det kanskje bedre at Rooney får en ny start et annet sted, sier Langerød.

Før vi behøver å tenke så mye på Moyes og Rooney, skal sir Alex Ferguson først avslutte den inneværende sesongen, der United allerede har sikret seg ligamesterskapet i Premier League.

United.no-redaktør Dag Langerød har tidligere jobbet som sportsjournalist i Nettavisen.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken