Gå til sidens hovedinnhold

I Zolas fotspor?

Skal vi tro Roberto Di Matteo kan Eden Hazard bli en artist på linje med Chelsea-legenden Gianfranco Zola.

Gianfranco Zola ble i 2003 kåret til Chelseas beste spiller gjennom tidende. Nå håper Roberto Di Matteo at nysigneringen Eden Hazard en dag kan følge i italienerens fotspor.

– Det er alltid vanskelig å sammenligne spillere. Gianfranco var et utrolig talent – en artist – og det kan Eden også bli, sier Chelsea-manageren til Fulham Chronicle.

Sore forventninger
Hazard kom til Chelsea foran inneværende sesong, og med en prislapp på rundt 300 millioner kroner er det knyttet store forventninger til 21-åringen. Kreativitet, bevegelse, dribling og scoringer er blant lovordene som har blitt brukt om belgieren. Kvaliteter ikke ulike Gianfranco Zolas.

21-åringen, som kan bekle flere offensive roller hos Chelsea, startet sesongen på best mulig måte mot Wigan. Allerede etter seks minutter hadde han slått én målgivende pasning og skaffet ett straffespark. Lampard scoret fra ellevemeteren, og 2-0-ledelsen ble aldri truet.

Fysisk liga
I likhet med Zola ruver ikke Hazard høyt over bakken. Di Matteo er likevel trygg på at Hazard vil takle den fysisk tøffe engelske fotballen.

– Det er viktig at han blir vant til det fysiske raskt. Vi snakket en del sammen om ligaens fysiske krav i sesongoppkjøringen. I likhet med Oscar må vi forvente at det tar litt tid før han blir vant til tempoet og fysikken i den engelske fotballen, men han er en sterk gutt – og det vil utvilsomt hjelpe han, sier Di Matteo.

Å bli nevnt i samme åndedrag som Gianfranco Zola etter én kamp sier mye om hvilke forventninger som hviler på ungguttens skuldre. Di Matteo er trygg på at Hazard vil bli en stor suksess.

– Han er veldig talentfull unggutt, så får vi bare vente å se hvor lang tid det tar før han blir en av Chelseas viktigste spillere, avslutter Di Matteo. (ANB)

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken