Lewis Hamilton raste inn i rumpa på Ferrarien til Räikkönen på tur ut etter en pit-stop. Finnen sto helt stille og ventet på grønt lys for å få slippe ut, men Hamilton fulgte ikke godt nok med og braste rett fram med sin McLaren.

Begge førerne måtte bryte løpet etter krasjen, noe som medførte at Hamilton mistet ledelsen i VM til Robert Kubica – BMW-Sauber-føreren som utnyttet tabben til Hamilton og vant løpet. Hamilton, som lå an til å vinne løpet i Montreal, blir også straffet med å flyttes ti plasser tilbake i startfeltet etter kvalifiseringen i det kommende løpet i Frankrike 22. juni.

– Jeg er ikke sur på Hamilton, men det er helt uforklarlig, og ikke minst idiotisk det som skjedde, sier Kimi Räikkönen.

– Det er én ting å krasje i kampens hete ute på banen, men noe helt annen inne på pit-banen med rødt lys, legger finnen til.

Britiske Hamilton kan ikke annet enn å legge seg flat etter hendelsen.

– Jeg beklager til Kimi om jeg ødela løpet hans. Jeg skulle gjerne sett at vi begge fullførte løpet heller, forteller Hamilton.

Nevnte Kubica var også inne til pit-stop da uhellet skjedde. Faktisk sto han ved siden av Räikkönen og ventet på grønt lys sammen med han.

– Jeg må vel bare takke Hamilton for at han kjørte på Kimi og ikke meg, smiler polakken.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).