Gå til sidens hovedinnhold

Idol-Ali i båtulykke

To personer er skadd etter at Alejandro Fuentes' cabincruiser krasjet inn i flere småbåter i stor fart.

KRISTIANSAND/OSLO (Nettavisen/TV 2): Musikk-kjendisen Alejandro Fuentes hadde vært båteier i bare et døgn da han smalt inn i flere småbåter ved Fiskebrygga i Kristiansand.

SE VIDEO:Her skjedde ulykken

To personer ble skadet i ulykken. Fuentes er nå brakt inn til politiet for avhør.

- Vi er kjent med situasjonen, og utover det så er det for tidlig å kunne gi kommentar, sier Alejandros mananger Jan Fredrik Karlsen til Nettavisen.

Har tips om ulykken? Mail oss på: vaktsjef@nettavisen.no

Båteier i ett døgn
Politiet vil ikke bekrefte at det var Fuentes som kjørte.

- Men vi kan bekrefte at båteier og båtfører er en og samme person, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til Nettavisen.

Nettavisen kjenner til at Alejandro Fuentes hentet den splitter nye cabincruiseren så sent som lørdag. Han hadde med andre ord kun vært båteier i et døgn, før ulykken inntraff.

To personer i vannet
Det var ingen personer om bord i de to båtene som ble truffet, men to personer om bord i cabincruiseren falt over bord.

- Disse to ble brakt opp av vannet ganske raskt, og ble sendt til Sørlandet sykehus. Tilstanden er foreløpig ikke kjent, sier Neset.

Ifølge TV 2 skal en av personene være alvorlig skadd. Sykeshuset Sørlandet kan opplyse om at tilstanden er stabil.

Kastet seg til siden
TV 2 Nyhetene har pratet med et vitne som satt om bord i båten som Fuentes kjørte. Vitnet forteller at det var 15-16 personer om bord i båten, da de kom kjørende inn mot Fiskebrygga i Kristiansand.

Like ved brygga gjorde båten en u-sving, og kom inn i en annen båt.

Fuentes skal da ha gitt gass, og båten skal ha skutt fart rett mot restauranten Bølgen & Moi som ligger ved den kvadratformede fiskebrygga.

Like før brygga, traff cabincruiseren til Fuentes en annen båt. Dette førte til at tre av passasjerene musikkjendisens båt falt i vannet. En av dem ble klemt mellom båtene, og ble kort tid senere fraktet til sykehuset.

Det var flere hundre vitner på Fiskebrygga da ulykken skjedde. Gjestene på restauranten Bølgen & Moi kastet seg til side i frykt for å bli påkjørt.

Stor suksess
Alejandro Fuentes oppnådde på kort tid kjendisstatus da han deltok i Idol 2005. Den lille gutten med den store stemmen tok Norge med storm. Han røyk ut av Idol i semifinalen, men gjorde etterpå stor karriere på egne bein.

Les også: Idolenes utrolige plate-tall

- Jeg fikk en telefon ti minutter etter at jeg ble stemt ut, en telefon som gjorde alt bra igjen, fortalte Ali.

Allerede én uke etter finalen var det klart at Alejandro skulle gi ut album. Albumet "Diamonds & Pearls” solgte 58.000 eksemplarer, og første singlen ”Stars” gikk helt til topps på radiolistene.

Spellemann
Andre single fra albumet var David Gray coveren ”Sail Away”. I 2005 ble han nominert til Spellemann som ”Årets Nykommer”.

2006 ble også en stor suksess for Alejandro, som ble med i gruppa ”Gitargutta” sammen med Espen Lind, Kurt Nilsen og Askil Holm. Gruppa fikk blant annet en Spellemannspris for ”Årets Hit” for Leonard Cohen-låta ”Hallelujah”.

Les også:Hallelujah-sus på Spellemann