Gå til sidens hovedinnhold

Ikea-restauranten fikk stryk

Mattilsynet refser restauranten for uhygieniske forhold. Bølgen & Moi fikk også karakteren «dårlig».

(iOslo.no) - Det ble funnet vesentlige feil og mangler i forbindelse med nedkjøling og varmholding av mat, sier distriktsjef Torild Agnalt Østmo i Mattilsynet Asker og Bærum til iOslo.

Rutinene for varmholding av mat var for dårlige, og det ble oppbevart kjølevarer på benken. Inspektørene fant blant annet 29 grader varm rømme. I tillegg fikk Ikea kritikk for mangelfull orden og renhold. Blant annet fikk de kritikk for ikke å ha sortert rent og møkkete oppvask skikkelig.

- Det er selvfølgelig svært beklagelig, og vi ryddet umiddelbart opp i problemet, sier varehussjef Rolf Baisgård ved Ikea til iOslo.no.

Det var en svikt i oppfølgingen av internkontroll som førte til Mattilsynets refs.

- Interkontrollrutinene er gode nok i seg selv, men de må selvfølgelig følges. Nå er alt i sin skjønneste orden, og dette har også blitt kontrollert, sier Baisgård.

Bølgen & Moi var blant restaurantene som fikk karakteren «dårlig» av Mattilsynet.

- Også her var det det varmholding og nedkjøling av mat som var problemet, sier Østmo. I tillegg var det for dårlig renhold og vedligkehold.

Les flere saker på iOslo her

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker