Gå til sidens hovedinnhold

Ikke alvorlig for Petter Solberg

Med sterke brystsmerter måtte Petter Solberg reise hjem fra testkjøring i de spanske Pyreneer. En legeundersøkelse tyder på at smertene forårsakes av fysisk overanstrengelse.

Nå er Petter Solberg beordret til noen dagers ro og hvile. Urolige rally-fans kan beroliges med at alt tyder på at 29-åringen blir klar til å forsvare fjorårsseieren i Rally Kypros om to og en halv uke.

- Petter var til undersøkelse onsdag formiddag. Legen fant ut at det trolig dreier seg om en muskelær overanstrengelse som stammer fra Rally New Zealand, sier manager Jim Carlsen til NTB.

Må betale
Under en av de siste fartsprøvene i Rally New Zealand forrige helg ble servostyringen på Solbergs bil ødelagt. Det førte til voldsomme fysiske påkjenninger i et fra før svært tøft rally. Prisen for kraftanstrengelsen er trolig den Solberg må betale for nå.

Rallystjernen måtte stoppe testkjøringen i Pyreneene etter bare et par minutter tirsdag.

- Det kjentes som om noen stakk kniver inn i brystkassen på meg hver gang bilen traff en liten dump i veien. Jeg måtte bare snu og komme meg tilbake. Det var ikke snakk om å kjøre en meter til, sa Petter Solberg til VG tirsdag.

Gjør grep
Etter at smertene meldte seg, beordret Subaru-lagets lege, Ignacio Muro, nordmannen til å stoppe den viktige rallytesten. Dagene som kommer skal Solberg bruke på svært rolig trening, ro og hvile hjemme i Monte Carlo.

Smertene oppsto bare da rallystjernen satt og ristet i bilen under testingen.

- Jeg føler meg helt ødelagt i brystet og ryggen. Selvsagt er jeg skuffet og lei, men jeg hadde ingen sjanse til å fortsette, sa han.

Trolig vil ledelsen i Subaru gjøre noen grep for å lette på Solbergs mildt sagt krevende program i tiden som kommer. Foruten forberedelser og gjennomføring av 16 VM-runder, går tiden med til store mengder sponsoroppdrag.

Petter Solberg regner med å runde 270 reisedøgn i 2004.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant