Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke avskriv oss

Mannen som ledet Hellas-troppene til EM-gullet i Portugal i 2004 advarer mot å avskrive Hellas i årets EM-sluttspill.

Få har tro på at Hellas skal gjenta overraskelsen fra EM 2004. Men Theodoros Zagorakism, kapteinen på gullaget i 2004, advarer dem som tror at Hellas blir lett match i dette europamesterskapet.

- Mye av det samme
- Årets lag er også ganske sterkt, med en del av de samme elementene som da vi vant i 2004, men iblandet en del nye spillere som bidrar med frisk energi og engasjement, sier Zagorakis til BBC.

Ett av de gjenværende elementene er så klart trener Otto Rehhagel – tyskeren som innførte jerndisiplinen som førte til at Hellas stjal til seg det overraskende EM-gullet for fire år siden. Den gang vant laget de siste tre kampene – mot henholdsvis Frankrike, Tsjekkia og til slutt Portugal i finalen - med 1-0

- I fotball er treneren hovedfaktoren - både for suksess og nederlag, mener Zagorakis.

- Rehhagel endret innstillingen i laget, og han forberedte oss meget godt foran hver eneste kamp. Vi var et lag som jobbet sammen – ikke en gruppe med enkeltstående stjernespillere, legger den pensjonerte fotballspilleren til.

Ikke favoritter
Suksessen gikk Hellas til hodet, ifølge Zagorakis, og laget mislyktes i å ta seg til VM i Tyskland i 2006. Men de siste to årene har de jobbet seg sterkt tilbake. Grekerne har klatret helt opp til en åttendeplass på Fifa-rankingen – med bare fem europeiske lag foran seg. Tirsdag er det duket for åpningskampen mot våre svenske naboer (som for øvrig er nummer 30 på Fifa-rankingen) i gruppe D.

-Det gjelder å holde føttene godt plantet på bakken – som i 2004, forteller Zagorakis.

- Å si at vi er favoritter til gullet, blir selvfølgelig feil. Spania, Tyskland, Portugal og Italia er mer naturlig å nevne i så måte.

- Men i dette mesterskapet kan Hellas stabilisere seg som et seriøst lag, som er vanskelige å slå, sier den tidligere lagkapteinen.

Det var nettopp det Hellas viste seg å være i Portugal-EM i 2004. Det gjenstår å se om de kan opprettholde det bildet, nå fire år senere.

(ANB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken