Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke bra i det hele tatt

I sin 22. sesong satte en sterkt redusert Roar Strand stopper for Sandefjords ransforsøk.

ROSENBORG - SANDEFJORD 1-0:

TRONDHEIM (Nettavisen): Å legge seg i forsvar på Lerkendal er som å sende Salman Rushdie på sykkel gjennom Teheran, sa Åge Hareide i sin tid.

Lørdag kveld fant tippeligajumbo Sandefjord en passende anledning til å teste ut hvor trygg den bannlyste forfatteren kan føle seg i den iranske hovedstaden per juli 2010.

Og utrolig nok: Da kampen gikk mot slutten, så det ut til at gjestene fra Vestfold skulle klare å komme seg velberget unna Rosenborgs skuddsalver.

For til tross for 14-2 i sjanser, 10-0 i cornere og total RBK-dominans i hele kampen, måtte Nils Arne Eggen hente fram Rosenborgs egen Supermann for å få satt inn nådestøtet.

Reven Roar
13 minutter før full tid kom 40 år gamle Roar Strand på banen for aller første gang i Tippeligaen denne sesongen.

Ni minutter senere hadde han scoret – i sin 21. sesong på rad på øverste nivå i det norske seriesystemet.

- Roar er blitt en rev, vet du, sier en fornøyd Nils Arne Eggen etterpå.

- Men du får aldri meg til å si at det var én spiller som vant denne kampen for oss, fastslår tidenes norske klubbtrener etter den andre seieren av like mange mulige i comebacksesongen.

Og Roar Strand er heller ikke den som skryter mest av seg selv.

- Jeg er fornøyd med målet, selvfølgelig, er det lengste han strekker seg i intervjusonen etter kampen.

Fortsatt tett
For selv om han kom inn og avgjorde for Rosenborg – noe han etter hvert har gjort utallige ganger – er ikke Strand bare fornøyd med tingenes tilstand.

De tette bihulene, som har holdt ham utenfor gjennom hele vårsesongen, krangler fortsatt.

- Jeg er ikke bra i det hele tatt. Jeg skal til en ny undersøkelse mandag, sier Strand til Nettavisen.

- Hvor lenge holder du i en kamp?

- Jeg holder 90 minutter – hvis jeg ikke løper, sier løpsmaskinen med et lurt smil.

- Er det nesten så du håper å ikke bli satt inn?

- Nei, når jeg er på benken, er det selvfølgelig for å spille, fastslår han.

Eggen: - Fullt lovlig
Lørdag kveld burde han kanskje kommet inn tidligere. Det mener hvert fall Nils Arne Eggen – i etterpåklokskapens tindrende klare lys.

Kanskje ikke så rart, tatt i betraktning at Strand i løpet av de 13 minuttene han var på banen faktisk kom seg til tre gode avslutningsmuligheter.

- Han har jo en spisskompetanse på de dype løpene, er flink til å komme i posisjoner inne i boksen og skaper rom for andre. Det trengs når vi spiller mot et lag som ligger så dypt som Sandefjord gjorde i dag, poengterer Eggen, og konstaterer at Fredrik Winsnes ikke kom helt til sin rett.

- Fredrik har jo sin styrke i å spille fri andre. Men når motstanderen ligger med ni mann fra 20 meter og inn, er det ikke noe rom å spille i, konkluderer lektor Eggen.

Til tross for Sandefjord ultradefensive spill – de var ikke interessert i å ta en eneste overgang før RBK til slutt tok ledelsen – vil ikke Eggen kritisere strategien.

- Det er fullt lovlig, det Sandefjord gjør, fastslår han.

- Men jeg regner med vi ser dem fra en helt annen side i cupkampen onsdag. Jeg vil tro de ønsker å skape noe på sin egen hjemmebane. Det blir en helt annen kamp, sier Nils Arne Eggen.

Helsvart for Sandefjord
Tapet betyr at Sandefjord fortsatt står uten seier siden andre serierunde 21. mars, da de slo Molde 3-1.

Til tross for antifotballen på Lerkendal, slapp de til en drøss store målsjanser, og nok en gang var det keeper Espen Bugge Pettersen som holdt de blå inne i kampen.

- Det er lov å spille sånn også, men vi slipper til mye likevel, erkjenner landslagets tredjekeeper – som har signalisert at han vil bort fra Sandefjord.

Skal han fortsatt spille på øverste nivå, må han nok også finne seg en ny klubb. For Sandefjord må heve seg mange hakk for å ha noen som helst mulighet til å overleve i Tippeligaen.

Rosenborg, derimot, er fortsatt ubeseiret etter 15 kamper og topper tabellen.

PS. Per Ciljan Skjelbred fortsetter å blomstre i ny posisjon, la den målgivende pasningen til Roar Strand og var banenes ener sammen med Espen Bugge Pettersen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken