Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke briljant

Men Bayern München fortsetter sin dominans.

Storlaget Bayern München gjør få feilskjær i jakten på sin første bundesligatittel på tre år. Søndag ble Hoffenheim slått 1-0 på bortebane.

Det var den suverene serielederens sjuende strake ligaseier. Bayern har kun ett tap på 24 kamper, og avstanden ned til tittelholder og ligatoer Borussia Dortmund er på hele 17 poeng.

Søndag ble ikke seieren med sedvanlige, store sifre, men Bayern gjorde jobben i en relativt laber kamp. Mario Gómez fikk sjansen fra start og takket for tilliten ved å flikke inn Franck Riberys heading i det 38. minuttet.

Hoffenheim, som ligger nest sist i tysk Bundesliga, forsvarte seg tappert, men var tannløse framover på banen.

– Det var en vanskelig kamp i dag. Det var en arbeidsseier. Ikke briljant, men du får tre poeng for slike også. Vi måtte brette opp ermene og jobbe hardt i 90 minutter, sa Bayern-trener Jupp Heynckes.

Smått utrolig er det at Bayern kun har sluppet inn ett mål på 12 bortekamper denne sesongen. Det kom mot Nürnberg 17. november. Til sammenligning har sørtyskerne scoret 28 ganger på bortegress.

Med ti serierunder igjen ligner Heynckes' menn en klar serievinner. Bayern er også videre til semifinale i cupen og langt på vei klar for mesterligaens kvartfinale etter 3-1 borte over Arsenal i første åttedelsfinale. (©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken