Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke direkte uventet

Ståle Solbakken og Nils Johan Semb tar EM-avslaget med fatning.

Det smalt kanskje ikke som en bombe da den svensknorske EM-søknaden til mesterskapet i 2016 kollapset onsdag ettermiddag.

Ståle Solbakken, som overtar som norsk landslagssjef i løpet av 2012, medgir at han regnet med sjansen røk allerede dagen i forveien.

- Det kom vel litt fram allerede i går. Gjorde det ikke det? sier Solbakken til Nettavisen.

- Er du overrasket?

- Nei, egentlig ikke. Ikke etter det jeg så i går. Av de uttalelsene som kom etter rapporten, var ikke dette direkte uventet.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb reagerer omtrent på samme måte.

- Jeg har vært forberedt på dette utfallet, for så vidt både før og etter rapporten som kom tirsdag. Jeg tror et Fotball-EM hadde gitt en fantastisk etusiasme, men var såpass forberedt at jeg verken er veldig skuffa eller overrasket, sier Semb til Nettavisen

Knust av rapport
I rapporten leverte konsulentfirmaene altså Econ Pöyry og Holte Consulting en knusende dom over Norges arrangørbyer.

Les også: - Herregud, hvor mye sprakk vi?

Både ordførere, NFF-toppere og norske fotballelskere forsøkte å slå tilbake, men konklusjonen lå tjukt utenpå veggene da blant andre kulturminister Anniken Huitfeldt og den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell møttes i kulturdepartementets lokaler onsdag.

- Den formelle avgjørelsen er ikke tatt, men det blir et nei, avslørte Lagrell overfor Nettavisen.

Tar det ikke personlig
FCK-trener Ståle Solbakken synes likevel det er trist av det gullkantete arrangementet havarerte allerede før søknaden er sendt.

- Jeg tror alle i fotball-Norge hadde håpet på å få et mesterskap på hjemmebane. Det ville ha betydd mye for både store og små. Ja, det ville betydd mye for hele det norske samfunnet.

- Betyr det noe for deg personlig?

- Både ja og nei. Nei, fordi det langt fra en søknad til å få hele mesterskapet. Ja, fordi det hadde vært utrolig morsomt å være en del av det – både som trener og tilskuer. Men jeg føler ikke dette som et personlig nederlag. Vi får bare prøve igjen senere, lyder oppfordringen.

- Ypperlig søker
Også Nils Johan Semb håper det kan bli en ny debatt om en framtidig søknad.

- Jeg håper planene ikke blir skrinlagt. Jeg mener Norge og Sverige sammen kan bli en ypperlig søker. Men man trenger kanskje bedre tid på å forberede en søknad. Det ble litt hastverk denne gangen, erkjenner Semb.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken