Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke drept for penger

Brødrene til den drapssiktede bergenseren avviser at penger skal være motivet for drapet på milliardsvindleren Harald Bakkebø.

- Det som skjedde skjedde på grunn av en uoverensstemmelse mellom min bror og avdøde. Alle spekulasjoner om felles forretninger som motiv er grunnløse, sier den ene av de to brødrene til den drapssiktede til iBergen.no.

Fredag tok broren (44) frem en rifle midt under et møte mellom fire personer og skjøt Bakkebø (63) i hodet. Bakkebø døde på stedet, og flere timer senere meldte 44-åringen seg for politiet i Bergen. Les mer her.

Var til stede under drapet
Den ene av brødrene var til stede under møtet som gikk så forferdelig galt. Han ønsker ikke å fortelle hva som skjedde overfor iBergen.no.

Lørdag kom det frem at den drapssiktede bergenseren og den drepte forretningsmannen begge var involvert i selskapet som amerikanske myndigheter hevder ble brukt til å flytte de tilsvindlede pengene fra USA til Norge. Politiet sier at økonomi vil bli en viktig del av etterforskningen.

Lørdag samtykket 44-åringen varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud. Ifølge hans forsvarer, advokat Per Magne Kristiansen, er siktede svært nedbrutt og orket dermed ikke å møte til fengslingsmøtet.

- Ikke penger
- Det har vært spekulert i en rekke ting. Om firmaet vår bror hadde med avdøde og om pengeproblemer rundt et hus som ble bygget. Det som skjedde har ingenting med noe av det å gjøre. Dette gjalt en uoverensstemmelse mellom avdøde og vår bror, forteller siktedes to brødre til iBergen.no lørdag.

De ønsker derimot ikke å si noe om hva uoverensstemmelsen gjalt.

Begge arbeidet lørdag morgen for å få et hus fullført fram til visning. De to brødrene eide selskapet som opererte tomten der avdøde ble skutt.

- Bare tull
De avviser påstander om at broren var i store økonomiske problemer. Han viser til kravet fra kemneren på 3,3 millioner som er referert til i avisene og forklarer at det er et gammelt krav fra 15 år tilbake.

- Han var i ti år den flinkeste mureren i Bergen og har jobbet hardt siden han var ung. Spekulasjoner om at han var tilknyttet torpedomiljø er bare tull, forteller de to brødrene som er tydelig merket av hendelsene dagen etter.

Fotballproff trekkes inn
En annen teori som er framsatt i BA om at siktede var i pengetrøbbel fordi han bydge et hus for fotballproffen Trond Egil Soltvedt som han måtte kjøpe tilbake, avviser brødrene som rent tøv.

Det som skjedde var dette:

Da fotballproffen Trond Egil Soltvedt kom hjem fra proffspill i England skulle firmaet som de to brødrene til siktede eier, bygge et luksushus på drømmetomten på Frekhaug til fotballproffen. Nå, ett og et halvt år senere, har fotballproffen bodd vekselvis i en campingvogn og en 50 kvm leilighet fordi drømmehuset skal være ubeboelig på grunn av vannskader.

I høst skulle de møtes i retten møtes i retten, men et forlik ble inngått som endte med at Trond Egil Soltvedt som nå har kjøpt seg ny tomt på Frekhaug,skulle tilbakebetales husets verdi.

I følge BA er denne summen 5.6 millioner kroner. Brødrene til 44-åringen avviser at dette har noen sammenheng med drapet.

- Dette hadde ingenting verken med min bror eller drapet å gjøre. Min bror var byggeleder for prosjektet. Det var vårt selskap som bygde huset og jeg har personlig nå kjøpt husert tilbake fra Trond Egil Soltvedt, forteller broren som var til stede i brakken da drapet skjedde.

Overtok svindelselskap
Politiet jobber nå med å kartlegge de økonomiske forbindelsene som var mellom siktede og Bakkebø.

Harald Bakkebø rømte fra USA en måned før svindelsaken mot han kom opp. Han ble dømt for å ha svindlet amerikanske banker og fikk en milliard kroner i bot og til fengsel i 80 år.

Senere kokte det ned til et forlikskrav på 7.5 millioner kroner som Bakkebø aldri godtok.

I følge amerikanske myndigheter brukte Bakkebø selskapet New Century Holdings til å flytte penger fra USA til Norge. I dette selskapet står i dag siktede som hundre posents eier, mens Bakkebø er styreformann og daglig leder.

Aksjene i selskapet ble i følge Bergens Tidende overført til siktede i 2003. Det er ingen som vet hvorfor, men motpartens advokat i USA forteller til BT at de har vært i kontakt med siktede. Personer nær saken i USA oppfattet siktetde som en som frontet selskapet som hadde rundt ti millioner i negativ egenkapital i 2003 og som ikke har vist noen særlig aktivitet.

I følge BT har Bakkebø hatt midler i Norge som følge av aksjekjøp og senere salg i DNO.

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken