Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke edru siden vi kom

AYIA NAPA (TV 2 Nettavisen): Kameratene på 17, 18 og 19 er fulle igjen - for åttende dag på rad. Så kom de også for å drikke.

Klokken er 19. Ren vodka helles i shotglass. Det ene glasset etter det andre. I kveldsolen på terrassen sitter de og snakker om gårsdagens skandaler, om hva som forventes av kveldens fest og hvor de skal feste de neste dagene. De har allerede bestemt seg for å reise med den skandaleomsuste«Fantasy boat party».

- Vi må jo se hva det er skjer om bord med egne øyne, sier de lattermildt.

Nattbading, sex og alkohol
TV 2 Nettavisen har møtt åtte norske gutter i Ayia Napa som forteller hvordan ungdom på deres alder har det i byen som er kjent for et fantastisk uteliv og ville fester. En stor prosentandel av turistene som kommer hit er under 30 år, til tross for flere familiehotell ved stranden som ligger et stykke unna de to hovedgatene.

Kameratgjengen bor på det som av mange regnes som det «beste» festhotellet i feriebyen. Her finnes regler for ro og orden, men ingen overholder dem.

Det er som en stor leirskole, bare uten ledere og med alkohol - masse alkohol.

Guttene forteller om festing fra ettermiddag til solen står opp neste dag. Nattbading i bassenget, høy musikk, roping, flørting og sex.

- «Alle» drikker
De fleste gjestene på hotellet er skandinaver i 20-årsalderen. De åtte guttene, tre av dem bare 17 år, har allerede vært her i over en uke. I går kom et nytt lass med nordmenn. I dag er det pub-til-pub-runde i regi av den skandinaviske baren i Ayia Napa.

- I dag stod vi opp klokken 14.30. Hver dag tenker du at du ikke orker å drikke mer. Men så spiser du litt og tar et par øl. Da er du klar igjen. Nesten alle her gjør det samme som oss, sier «Frode» (17).

Nordmenn, dansker og svensker møtes i baren ved bassenget. For under hundre kroner får du en gratis drink på alle barene på runden . Det er full fest fra første stund.

- Gå og hent drinker i baren. Gjør dere klar til å bli dritings, roper en ung mann over høyttalerne. Han og de fire andre vertene, alle skandinaver i 20-30-årene, blåser i fløyter for å piske opp stemningen. De har en enkel jobb. De fleste har allerede drukket i mange timer allerede og er klar for litt organisert moro.

- Fantastisk
- Mange sier mye dritt om Ayia Napa, men dette stedet er fantastisk. Dette er den eneste plassen på jord hvor du kan drikke så mye og holde ut så lenge. Barene er åpen døgnet rundt og her er mange hyggelige mennesker. Alle er i godt humør, fester sammen og det er ikke noe bråk, sier «Magne» (17).

Foreldrene hans vet at han drikker på ferien. Men han tror ikke de vet hvor ofte og hvor mye.

Drikker for 10.000 kr
Guttene regner med å bruke godt over 10.000 kroner i løpet av de to ukene de skal være i Aiya Napa.

- Man må minst ha så mye penger for å ha det gøy. Det er dyrt, men det er verdt det, sier «Anders».

- Hvorfor drikker dere så mye?

- Det er damene sin skyld. Vi må drikke oss til mot, sier «Erlend» (17) og ler litt sjenert.

Taktikken har allerede lykkes for hans del. Noen kvelder tidligere fikk han napp og havnet til sengs med en 29-åring.

- Er det noen som får «napp» når de er edru, da?

- Ehhh¿nei, lyder et unisont svar, før «Andreas» presiserer:

- Jeg har ikke vært edru.

Siden de kom er statistikken tre av åtte. Tre av dem har hatt sex siden de kom til øya. Og etter stemningen å dømme, har de ikke tenkt å stoppe der.

- Den skal Ayia Napa ha, sier «Anders», 95 prosent av alle jentene jeg har møtt her, er «brukendes», sier «Anders» til TV 2 Nettavisen.

Ikke dop
Musikken dempes og partyarrangørene gir ordren om å gå videre til neste bar.

- Det er knallbra i Ayia Napa. Man kan få litt trøbbel hvis man går alene, men folk flest er her for å ha det gøy. Dop finnes nesten ikke. Bare en av oss har fått tilbudt marihuana, men takket selvsagt nei. Det er drikking som gjelder, sier «Erik» (19).

De åtte avviser blankt at det er drikkepress i gjengen og blant hotellgjestene.

- Alle er her jo for å drikke, svarer «Anders».

På vei neste pub forteller de om beachpartyet de var med på forrige uke.

- De satt frem 10-litersdunker med cocktailblandinger. Man kunne bare legge seg under og drikke rett fra dunken. Alle ble skikkelig dritings og ravet rundt på stranden, forteller «Kenneth» (17) og ler høyt ved tanken.

Mye lureri
- Til tross for all drikkingen, lærer du mye på en slik tur. Det er mange som skal lure penger ut av deg. De lokker med den ene gratis tingen etter den andre, bruker fine damer til å markedsføre barer eller kommer på døren på hotellet for å få deg med på fester. Men det er bare lureri. Bruk sunn fornuft, sier «Rune» (18).

Guttene har måttet lære den tøffe måten. Flere ganger har de latt seg lure.

- For å si det sånn. Du må ha ett øye åpent selv om du er dritings, sier «Anders». Han har begynt å snøvle så vidt.

19-åringen og hans syv kamerater beveger seg videre med massen. Neste bar, neste gratis drink, neste partykonkurranse.

«Magne» har allerede begynt å ta store støttesteg. Klokken er bare 21.30. Han kutter seg på et knust ølglass og får plaster med en gang.

- Den skal de ha, arrangørene. De fikser opp med en gang noe galt skjer, sier han minst tre ganger før turen går videre til neste pub.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis