Gå til sidens hovedinnhold

Ikke enige om bilskaden

Bileieren påstår at Osmundsen har påtatt seg skylda for bilskaden - men statsrådens ektemann nekter.

Dermed er det duket for flere runder i kjølvannet av julens utvilsomt mest omtalte biluhell.

Det var søndag i forrige uke at barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen og ektemannen Terje Osmundsen ifølge VG skal ha vært involvert i et biluhell på en parkeringsplass i Nordmarka.

Ifølge VGs kilde dro ekteparet videre uten å sjekke om bilen de hadde støtt sammen med hadde fått skader, noe Osmundsen på det sterkeste avviste overfor Nettavisen:

- Hele greia er litt surrealistisk. For min og Manuelas del er det viktig at det kommer fram at vi undersøkte om den andre bilen var skadet. Vi har vitner på at vi gjorde det, sa Terje Osmundsen til Nettavisen forrige uke.

Uenighet om enighet
Etter mye medieomtale, møtte Osmundsen bileieren 1. nyttårsdag. Der ble de blant annet enige om en felles erklæring:

«Vi har begge registrert at det er en 15 cm sprekk på bakre støtfanger på Kjetil Austjords Mazda, og ingen skade eller merke på Terje Osmundsens Peugot som skled inn i Mazdaen. Det er tvil om hva som forårsaket skaden, bl.a. fordi den ikke er i området der Terje Osmundsen oppgir at han skled inn i bilen. Partene er blitt enige om hvordan saken videre skal håndteres, og ønsker ikke mer offentlig oppmerksomhet om saken».

Til VG onsdag sier bileier Austjord at han og Osmundsen er blitt enige om bilskaden, og at Osmundsen nok kommer til å betale regninga for skadene.

Det er imidlertid ikke Osmundsens oppfatning.

- Vi har ikke blitt enige om mer enn det som står i erkæringen fra begge parter. Det vi er blitt enige om, er hvordan denne saken skal håndteres videre uten offentlighet. Verken mer eller mindre, skriver Terje Osmundsen i en mail til Nettavisen.

- Ikke vår skyld
Han mener fremdeles at de ikke kan være skyld i skaden på Austjords bil.

- Det viser seg at sprekken er på støtfangeren bak, og ikke på siden der jeg skled inn i bilen, mener Osmundsen.

I sin mail til Nettavisen langer han ut mot VGs dekning av saken:

«Både jeg og myndig vitne (datter) fortalte til VG søndag at vi kom inn i bilen på siden, uten at vi da visste hvor sprekken var. Hadde VG vært våkne, ville de vel ha skjønt at det har var en motsetning? Jeg lurer fælt på hvordan en slik sprekk kan oppstå, uten et spor på min bil? Mazdaen sto parkert akkurat der det var størst fare for nye hendelser på den blanke isen», skriver Osmundsen.

Han vil imidlertid ikke forfølge VGs dekning av saken.

- Vi har ingen planer om å forfølge saken, men ønsker å konsentere oss om det nye året. Men vi håper redaksjonsledelsen i VG kan lære litt av saken selv, skriver statsrådens ektemann.

Den uheldige bileieren Kjetil Austjord besvarte ikke Nettavisens henvendelser onsdag morgen.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord