Det er en laveste temperaturen noensinne i Slovenia, melder lokale medier.

Det meteorologiske instituttet advarer folk mot å ta på seg smykker om de skal utendørs, og advarer spesielt mot å bruke øredobber eller piercingsmykker, siden disse går gjennom huden og kan føre til en farlig lav kroppstemperatur. Folk blir også bedt om å holde seg hjemme så langt det lar seg gjøre.

11 døde
Minst 11 personer har frosset i hjel som følge av det iskalde været som har preget Europa denne uken.

I Polen før ti personer i hjel som følge av temperaturer ned mot 25 minusgrader, opplyste polens innenriksminister til nyhetsbyrået AP.

En 47 år gammel serber ble funnet frosset i hjel i sitt hjem i byen Zagarole, øst for Roma.

Åpner gasskranene
Samtidig stoppet Russland gassleveransen gjennom Kiev i Ukraina. 15 land har den siste uken vært delvis eller helt uten gass i sprengkulden.

En femtedel av all gassen som forbrukes i Europa, går i rør via Ukraina.

Ukraina skrev imidlertid under på en avtale søndag som tillater europeiske, russiske og egne inspektører å overvåke målestasjonene. Kreml nektet å åpne kranene før Ukraina gikk med på å skrive under på denne avtalen.

- Stjal gass
Russland påstår at Ukraina har stjålet gass som var ment for Europa, og dette var årsaken til at de stanset leveransen. Ukraina benekter dette, og sier Russland ikke ga leverte nok gass til å kunne pumpe det gjennom Ukrainas 37.800 kilometer lange rørledning.

Ungarn har som følge av gassmangel begynt å bruke andre typer drivstoff i kraftstasjonene, noe som forårsaket landets første smog-alarm. Østerrike slo alarm om at nabolandet Slovakia planla å fyre opp igjen en aldrende, russisk atomreaktor for å kunne varme de frosne borgerne.