MANGLERUDHALLEN (Nettavisen): Etter langvarig strid med Idrettsforbundet, NFF, Lotteritilsynet og Trond Giske valgte Manglerud/Star tirsdag å gi opp kampen for å få reklamere for «Ansvarlig spill». Selv om ingen vil innrømme at presset ble for stort, har det voldsomme presset likevel satt sine spor.

- Jeg har aldri opplevd maken til mediekjør, sier styreleder Kjell Roar Kaasa til Nettavisen.

- Men vi har ikke gjort noe ulovlig, er den gamle målmaskinen kjapp med å legge til.

Vant i retten
Faktisk har østkantklubben papirer som viser at det er sant. I slutten av juli fikk klubben byfogdens medhold, men saken ble anket av staten. Nå har M/S trukket saken, og kommer til å spille med tape over reklamen resten av sesongen, samtidig som sponsorinntektene forsvinner.

- Hvorfor har dere gått med på dette?

- Vi ønsket å få fram hvor vanskelig det er for en annendivisjonsklubb rent finansielt, og det føler vi at vi har fått gehør for.

- Vi mistet 1,2 millioner kroner da inntektene fra spillmaskinene forsvant. Klubben var nær ved å måtte lukke døra, og vi måtte tenke kreativt.

- Idrett, ikke politikk
Signalene var først at de klubbene som mistet store inntekter fra de gamle spillmaskinene skulle få øremerkede midler for å kompensere for inntektstapet. Så skjedde ikke, og dermed foretok M/S sitt kontroversielle valg. Selv om inntektene nå er borte, føler klubben likevel at den ikke står tomhendt tilbake.

- Vi har fått gehør for våre synspunkter, og brukte «Ansvarlig spill» som brekkstang, forteller Kaasa.

- Men vårt mål er å drive idrett, ikke politikk, understreker daglig leder i M/S, Tom Arne Nyborg.

(saken fortsetter)

Fra ris til ros
Seansen tirsdag ettermiddag var av den heller uvanlige arten. Annendivisjonsklubben fikk god tid til å drive markedsføring fremfor Fotballforbundets fremmøtte delegasjon, høstet mye ros for sine mange tiltak for barn og fotballtalenter på Oslos østkant, og etterpå skiltes de alle som venner med de obligatoriske bildene av en stor, lykkelig familie hvor kun taket på Manglerudhallen kunne stoppe smilene til de to delegasjonenes utvalgte.

Mange vil utvilsomt bli overrasket over gruppekosen etter de massive utfallene mot Manglerud/Star tidligere – Idrettsforbundets Inge Andersen truet senest for en snau måned siden med å kaste ut klubben av Idretts-Norge - men NFF bedyrer sin uskyld.

- Vi føler ikke vi har gått over streken her.

- Vi mener vi hele tiden har hatt en veldig saklig og god dialog med M/S, sier Sondre Kåfjord til Nettavisen.

Frykter ikke nytt klubbopprør
Noen ny M/S-sak er fotballpresidenten ikke redd for å få i fanget med det første.

- Jeg tror støyen fra denne saken her vil gjøre at ingen andre klubber vil utsette seg for det samme, forteller Kåfjord.

Det er neppe noen overdrivelse, ei heller det faktum at Manglerud/Star har fått en oppmerksomhet som er få annendivisjonsklubber forunt. Det skal man også utnytte.

- Vi har kommet styrket ut av dette, mener Kaasa.

- Vi har fått mye oppmerksomhet rundt klubben, og vi er veldig stolte av det vi har fått til her. Nå er fokus å gi barna gode oppvekstvilkår og å drive talentutvikling. Vi har kuttet kostnadene og økt inntektene, og dessuten vært kreative – og det skal vi være på ny, lover styrelederen i Manglerud/Star – fortsatt aktiv både i munn og med ben i en alder av 42 år.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).