(iOslo.no) Det ble mye spetakkel da SV-politikerne Heikki Holmås og Akhtar Chaudhry skulle slåss om 2. plassen bak Kristin Halvorsen på Oslo SVs stortingsliste. Nå er det Inge Lønning og Michael Tetzscner i Oslo Høyre som skal kjempe mot hverandre for Oslo Høyres 3. plass.

Ingen automatisk 4. plass
Oslo Høyre har i dag fire stortingsrepresentanter inne, og en 3. plass vil derfor være en trygg plassering. Tetzchner er leder i Oslo Høyre og tidligere byrådsleder i Oslo. Inge Lønning har sittet på tinget siden 1997 og har vært Stortingets visepresident.

Hvis Tetzschner taper mot Lønning i kampen om 3. plassen på lista, har han mulighet til å kjempe om 4. plassen, men han blir ikke automatisk plassert der.

Det betyr at enten Lønning eller Tetzschner må ta stilling til om de ønsker å gå til kamp mot Nikolai Astrup og Afshan Rafiq - som er på delt innstilling til 4. plassen.

Åpner for kamp neste plass
- Skal man først kjempe om 3.plassen, er det sannsynlig at man vil prøve der (4.plassen red.anm) også, sier Michael Tetzschner til iOslo.no.

Inge Lønning sier på telefon fra Skottland at han ikke har tatt noen beslutning om han fortsatt vil være med i kampen om 4.plassen om han skulle tape 3. plassen.

- Det har jeg ikke tenkt gjennom i det hele tatt. Det har jeg ingen kommentar til, er alt han vil si.

- Ingen SV-kultur
Men det som er helt sikkert er at de to kandidatene ikke kommer til å lage et mediesirkus a la SV-nominasjonen til Chaudhry og Holmås.

- Det ligger ikke i vår partikultur å ha et negativt kandidatur. Her er det positive kandidater med positive begrunnelser, sier Michael Tetzschner.

Begge kandidatene er svært andektige når de omtaler denne situasjonen.

Stor respekt og null bråk
- Jeg kan si at på det personlige plan har jeg stor respekt for Inge Lønning og alt han har utrettet. Jeg ønsker ikke å sette noen merkelapper på noen, sier Tetzschner.

Det blir med andre ord ingen verbalt blodige innslag i denne kampen...

Les flere nyheter på iOslo.no